KAL’da okumak zorlaşıyor

Karacabey Anadolu Lisesi’ndeki 150 kontenjan OKS birinci tercihleri sonunda doldu.
2007 ÖSS sonuçlarına göre üniversiteye yerleştirme oranlarında Bursa’daki 15 Anadolu lisesi arasında 5. sıraya yükselen Karacabey Anadolu Lisesi’ne ilginin artması okul yönetimini sevindirdi. 2008 OKS’de Karacabey’den 85 öğrencinin tercih ettiği Anadolu Lisesi’ni Bursa’dan 62 öğrenci diğer illerden de 3 öğrenci tercih etti. Geçtiğimiz yıl Türkiye sıralamasında 120 bin’inci sıradan son öğrencisini alan KAL, bu yıl 110 bin’inci sıradan son öğrencisini aldı.
Anadolu Lisesi’nin yükselen başarısı yerleştirme puanlarına da yansıdı. 2008 OKS Yerleştirme ilk sonuçlarına göre TM puan türünden öğrenci alan Anadolu Lisesi’ni tercih eden öğrencilerin en yüksek puanı 472,023 olurken, 382,579 puanla son öğrenci yerleşti. Anadolu Lisesi tercihlerdeki puan ortalamasına göre bu yıl İznik Anadolu Lisesi, M.K.P. Sedat Kara Anadolu Lisesi, Yenişehir Anadolu Lisesi ve Orhaneli Anadolu Lisesi’ni geride bırakmayı başardı.
Anadolu Lisesi’nin Karacabey dışından öğrenciler tarafından tercih edilmesinin en önemli nedeni % 58,62’lik üniversite yerleştirme başarısı. Bu nedenden dolayı Bursa’dan çok sayıda öğrenci bu yıl Karacabey Anadolu Lisesi’ni tercihlerine ekledi.Bunun dezavantajı ise ilçeden KAL’a daha az öğrenci girmesi demek. KAL’a girebilmek için ise ilçedeki öğrencilerin daha yüksek puanlar alması şart. KAL’da ilk yerleştirmeler sonrası boş kalan kontenjanlar ise 5 Ağustosta ilan edilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.