İslam birliği kurulmalı!

Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, yaptığı açıklamada İslam dünyasının Hac vazifesi nedeniyle Kabe’de her yıl bir araya geldiğini hatırlatarak, bu birlikteliğin siyasi olarak da sağlanması gerektiğine değindi.

Koçak, “Hac ibadetinde Arabı’yla, Acemi’yle, siyahıyla, beyazıyla, zenginiyle, fakiriyle milyonlarca Müslüman Arafat’ta bir araya geldi. Böyle bir birlikteliği dünyanın başka bir yerinde ve başka bir inançta görmek mümkün değil. Farklılığı tamamen ortadan kaldıran, giyimiyle herkesi eşit hale getiren bir manzara ile karşı karşıyayız. Arkasından o ibadetin devamı olarak kötülüğe karşı müşterek tavır ile şeytan taşlama yapılıyor. Bundan ibret almak nerede…

Aynı günlerde, aynı saatlerde akan kan ise devam ediyor. Müslümanlar Hac vazifesinde gösterdikleri feraseti, basireti, bir araya gelerek yaşadığı duyguyu siyasi hayatta bir türlü meydana getiremiyor. Bu nasıl bir gaflet, bu nasıl bir çelişki, bu nasıl bir duyarsızlık anlamak mümkün değil.

Ayrıca batının çifte standartlı uygulamalar, Müslümanlara karşı yapılan zulümler, cılız kınamalar adeta zalimleri daha da cesaretlendiriyor. Bırakın Batı’yı, AB yi! Gelin İslam Birliği’ni kuralım, mazlumlara umut olalım.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.