Susurluk Şeker Fabrikası için geri sayım başladı

*AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı, 11 Eylül’de açılacak olan Susurluk Şeker Fabrikası’nda 350 bin ton ürün işleneceğini, çiftçinin buradan 70-80 milyon liralık ticaret hacmi yakalayacağını söyledi.

Karacabey öncülüğünde yeniden faaliyete geçmesi için büyük uğraşlar verilen Susurluk Şeker Fabrikası, 11 Eylül’de açılıyor. Susurluk Şeker Fabrikası’nda 350 bin ton ürün işleneceği, çiftçinin buradan 70-80 milyon liralık ticaret hacmi yakalayacağı bildirildi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı, tarım ve hayvancılık ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en büyük sulama kanallarından birinin Manyas’a kazandırıldığını belirten Kırcı, tarım ve hayvancılıkta verim artışı sağlanacağını kaydetti.

Trakya Birlik tarafından açıklanan ayçiçeği fiyatlarının üreticiyi memnun ettiğini vurgulayan Kırcı, “Çiftçimizin, tarımın ve hayvancılığın daha iyi olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hükümetimiz gümrük vergilerini yükseltti, buğdayda yaşanan sıkıntı ayçiçeğinde yaşanmayacak. Şu anda gümrük vergileri yükseldiği için ayçiçeği üreticimizi korumuş oluyoruz. İnşallah ayçiçeğinde çiftçimiz güzel verim alacak.” dedi.

Susurluk Şeker Fabrikası’nın kapanması nedeniyle bölgede bir süreden beri şeker pancarı üretimi yapılmadığını hatırlatan Kırcı, yapılan girişimler sonucu fabrikanın yeniden açıldığını söyledi.

Susurluk Şeker Fabrikası hakkında bilgi veren Kırcı, şunları kaydetti: “Susurluk Şeker Fabrikamızı 11 Eylül’de açıyoruz. Farikada 350 bin ton kadar bir ürünün işlenmesi planlanıyor. Bu da nerden bakarsanız bakın, 70-80 milyon tutarındaki bir rakamın çiftçimizin cebine girmesi demek. Çiftçimiz parasının önemli bir bölümünü de ürününü teslim eder etmez alacak.

Başta Bursa ve Balıkesir olmak üzere Güney Marmara’nın tamamına hitap eden Susurluk Şeker Fabrikası’nın faaliyete geçirilmesi ile küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık sektörü de kazanç sağlayacak. En ucuz maliyetli yemlerden biri olan küspe ile bol ve ucuz yem üreticinin girdi maliyetlerini biraz daha düşürecek, hayvancılık daha da canlanacak. Çiftçiden nakliyeciye kadar bölge insanımıza ekmek kapısı olacak. Tarıma desteğimiz devam ediyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.