Arakan’daki soykırım katliamını durdurun!

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, Arakan’da Müslümanlara karşı yapılan katliam ve zulümlere dikkat çekerken, bu yılki kurban bağışlarında büyük artış yaşandığını ve kurbanların dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

İlk olarak Arakan’da Müslümanlara yönelik vahşete dikkat çeken ve bu katliamlara bir an önce son verilmesini isteyen İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, şunları kaydetti: “Bugün  Myanmar’ın yedi eyaletinden biri olan Arakan’da Rohingya Müslümanları, Myanmar Devleti tarafından soykırıma dönüşmüş korkunç bir zulüm ve insanlık trajedisine maruz kalmaktadır. Rohingya Müslümanları’nın vatandaşlık hakları ellerinden alınmakla kalmamış, bir yandan yasa ile vatansız hale getirilirken, diğer yandan seyahat özgürlüğü, eğitim, sağlık hizmetlerinden yararlanamama ve mülkiyet dokunulmazlığı gibi temel hakları da ellerinden alınmıştır.

On yıllardır baskı ve şiddetle işkence ve katliamlara maruz kalan 4 milyona yakın Arakanlı, yavaşlatılmış soykırımdan dolayı çevre ülkelere kaçarken, sadece hayatta kalmak için komşu ülke sınırlarında kabul edilmeyi beklemektedir. Ümmetin parçalanmışlığından, dağınıklığından, tek ve gür bir ses çıkaramamasından cesaret alan Budist çeteler, mazlum Arakan halkına çoluk, çocuk, kadın demeden, maddi manevi işkenceler uygulamaktadır. Siz hiç Hıristiyanların Hıristiyanları öldürdüğünü gördünüz mü? Katliamlar, soykırımlar kadim kentlerimizin yok edilmesi bunlar hala bizi uyandırmayacak mı? STK’ların, siyasi partilerin, cemaatlerin, velhasılı ümmetin bölünmüşlüğü daha ne kadar devam edecek? Tüm bu olumsuzlukların ümmeti birleştirmesine, bütünleştirmesine vesile olmasını diliyoruz.

Katliam gerçeği, insan hakları ihlalleri mutlaka uluslararası platformlara taşınmalıdır. Uluslararası yardım kuruluşlarının Arakan’a girişi ve yardımların ulaştırılması garanti altına alınmalıdır. Mülteci olarak yaşayan Arakanlılar’ın kendi topraklarına dönüşü sağlanmalıdır. Arakanlı Müslümanların can emniyeti, inanç hürriyeti ile eğitim, ekonomik ve kültürel hakları korunmalıdır. Birleşmiş Milletler ile İslam İşbirliği Teşkilatı, Arakan konusunda gereken adımları acilen atmalıdır.”

Karacabey halkına teşekkür

Öte yandan kurban bağışları konusunda duyarlı Karacabey halkına da teşekkür eden Kahraman, “Karacabey İHH olarak, bu yıl geçen yıla oranla kurban bağışı sayımız yaklaşık olarak yüzde yüz artmıştır. Hayırsever Karacabeyli bağışçılarımızın kurbanları istekleri üzerine Türkiye, Filistin, Arakan, Balkanlar ve çeşitli Afrika ülkelerinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Ekiplerimiz çalışmalarını tamamlayarak yurda döndü. Çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan Karacabey halkından ve özelde kurban bağışı yaparak bizleri destekleyen değerli bağışçılarımızdan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.