İMKB’nin Batı Karadeniz turu

Kafile başkanlığını Müdür Yardımcısı Ali Ayaz'ın üstlendiği gezide öğretmen ve ailelerinden oluşan 50 kişilik grup, 27 Nisan günü ilk olarak Bolu Abant'ta sabah kahvaltısı ve yürüyüş yaptı. Daha sonra eşsiz bir güzelliğe sahip Bolu Gölcük'te piknik keyfi ve doğa yürüyüşü yapan kafile, ardından UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alınan Ttrihi evleriyle meşhur Safranbolu'ya geçti. Tarihi Yörük Köyü ziyaretinden sonra kısa bir şehir turu ile geceyi Safranbolu Öğretmenevinde geçiren kafile, ertesi gün Safranbolu İncekaya Kanyonu Tarihi Su Kemeri, Eski Kaymakamlık binası ve eski pazar turunun ardından Fatih Sultan Mehmet'in Çeşm-i Cihan diye nitelendirdiği Amasra'yı ziyaret etti.
Amasra'da öğle yemeği ve tekne tunun ardından alışveriş yapan kafile akşam Karadeniz Ereğli'ye geçti. Akşam Karadeniz Ereğli'de çay ve yemek molası veren kafile Pazar gecesi Karacabey'e dönüş yaptı.
Öğrencilerden oluşan toplam 45 kişilik ikinci kafile ise Gezi ve Tanıtım Kulübü öğretmenlerinin önderliğinde 4 Mayıs günü gerçekleşti. Safranbolu ve Amasra gezilerinden oluşan günübirlik tur yapan kafile aynı gün gece saatlerinde Karacabey'e döndü.
    Okul Müdürü Vedat Kırbaş, amaçlarının yoğun geçen bir sezonun arasında baharın gelişiyle birlikte yeni bir enerji depolayarak hem öğrencilerin hem de personelin eğitim öğretim yılının en zor dönemleri olan Mayıs-Haziran aylarına tam motive olmalarını sağlamak istediklerini vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.