HEM’den görkemli açılış

HEM’den görkemli açılış
Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nin “2008-2009 Öğretim Yılı Kurs Sonu Sergi” açılışı ve belge töreni yoğun katılımla gerçekleşti.
Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nin “2008-2009 Öğretim Yılı Kurs Sonu Sergi” açılışı ve belge töreni yoğun katılımla gerçekleşti.
14 Mayıs’ta Karakoca Köyü’nde başlayan yıl sonu sergileri açılışı dün merkezde yapılan programla son buldu.
Merkez serginin açılışı öncesinde Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programda halk oyunları gösterileri ve belge töreni düzenlendi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle başlayan program, Halk Eğitimi Merkezi’nin yıl içinde yaptığı etkinliklerin gösterildiği slayt sunumuyla devam etti.
Bursa Valisi Şahabettin Harput’un eşi Funda Harput ile Bursa Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekin’in katıldığı programda, Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb.Galip Erbil, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren ile daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
Programda konuşan HEM Müdürü İbrahim Çalı, bir yıl boyunca açtıkları birbirinden çeşit ve güzel kurslarla en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti. 2008-2009 eğitim öğretim yılında her zaman olduğu gibi Karacabey’deki 64 köy ile 21 mahallenin tek tek ziyaret edildiğine dikkat çeken Çalı şunları söyledi;
“Halkımızın eğitim ihtiyaçlarını belirlemeye çalıştık. Tüm köy ve mahallelerimizde birlikte çözümler ürettik. Hedeflerimizin bir önceki yıldan hem nicelik hem de nitelik bakımından daha yüksek ancak, makul ve ulaşılabilir olmasına özen gösterdik. İlk olarak önceliği okuma yazma kurslarına verdik. Tek bir vatandaşımız kalmayana dek, okumaz yazmazlıkla mücadele ettik. Köylerimizdeki geçici tarım işçilerine dahi ulaşarak okuma yazma kurslarını hizmete açtık. Bununla birlikte mesleki ve teknik kurslarımızda, el becerilerinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yaptık. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle de Karacabey’imize renk katmak için uğraştık. Engelli vatandaşlarımızı bu yıl da unutmadık. İlçemizde bulunan Fiziksel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile el ele çalıştık. Engellilerimize yönelik kurslar açarak, ürettiklerini satmaya çalıştık. Görme engelli vatandaşlarımız için kabartma alfabesi okuma ile bilgisayar kurslarımızı yakın sürede başlatacağız. Bununla birlikte engellilerimizin evinden alınarak kurs merkezi olan Taşlık İlköğretim Okulu’na taşımalarını sağlayan Belediye Başkanımız Ergün Koç’a, 3 yıl boyunca desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Erbay Köse’ye ve diğer personele teşekkür ediyoruz.
İş-Kur Müdürlüğü ile protokol çerçevesinde Bilgisayar İşletmenliği ve Bilgisayarlı Muhasebe kurslarımızı başlattık. ‘Eğitimde Eşitlik İlkesi’ felsefesine yardımcı olmak amacıyla dershaneye gidemeyen ilköğretim öğrencilerimize sınavlara hazırlık kursları açtık.
Ayrıca Açık Öğretim Okullarına devam edenler ile Dikey Geçiş Sınavına hazırlanan öğrencilerimize yönelik kurslarımızla çalışmalarımıza hız verdik.
30 Nisan 2009 tarihi itibariyle toplam 263 kurs açtık. 3 bin 73’ü bayan, 2 bin 269’u erkek olmak üzere 5 bin 342 kursiyere ulaştık. Bugün ise kurs sayımız 278, kursiyer sayımızsa 5 bin 601’dir. 57 farklı dalda açtığımız kurslarda nicelik artışından başka, nitelik olarak da daha iyisini aradık. 27’si köy olmak üzere merkezimizle birlikte 40 farklı yerde hizmet verdik.
Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Kaymakamımız Dursun Balaban’a, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’a, daire amirlerine ve saygıdeğer halkımıza şükranlarımı sunarım.”
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz, Bursa’da 5 bine yakın açılan kurslara katılanların, 40 binden 105 bine ulaştığını vurguladı. Bu sayıyı daha da yükseltmek için çalışacaklarını dile getiren Ekiz, “Karacabey örnek bir ilçe, HEM’in çalışmalarını takdir ediyorum. Burada birlik ve beraberlik var. Özellikle engelliler için yapılan çalışmalar her türlü övgüye layıktır.” diyerek sözlerini noktaladı.
Halkın eğitilmesinin bilincinde olarak çalıştıklarını belirten Kaymakam Dursun Balaban; eşlerini, çocuklarını kurslara gönderen velilere ve emeği geçen herkese teşerkürler etti.
Programdan sonra HEM’deki engelli ve diğer kursiyerlerin, el emeği göz nuru eserlerinin görücüye çıkarıldığı sergi açılışı yapıldı. Kursiyerlerin yaptığı ürünler ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilirken, Halk Eğitimi Merkezi’ndeki sergiye tüm halkın davetli olduğu kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.