Güvercin Festivali’nin engellenmesi üzdü

Güvercin Festivali’nin engellenmesi üzdü
Karacabey Belediyesi ile Güvercin ve Kanarya Severler Derneği’nin 22 Mart 2009 tarihinde düzenlemeyi düşündüğü “1. Güvercin Güzellik Festivali” Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesi tepkiyle karşılandı.
Belediye Başkanı Ergün Koç ile Güvercin ve Kanarya Severler Derneği üyelerinin büyük tepki gösterdiği iptal kararına neden olan Anavatan Partisi İlçe Başkanı Mustafa Hari’yi sosyal etkinlikleri baltalamakla eleştirdi.
Festivali, Karacabey’i renklendirmek ve sosyal etkinliklere katkı sağlamak amacıyla düzenlemek istediklerini belirten Başkan Ergün Koç, etkinliğin iptalini isteyen şikayetçilerin bağnaz ve art niyetli olduklarını söyledi.
Olayın siyasileştirilmesine çok üzüldüğünü ifade eden Başkan Koç, “Hiçbir siyasi amaç gütmeden, gerçekleştirmeye çalıştığımız ”1. Güvercin Güzellik Festivali”ne karşı çıkanlar Karacabey’in önünü kapatan küçük düşünceli sözde politikacılardır.
Başkan Koç, “Etkinlikle ilgili Seçim Kurulu’na ‘Seçim üzeri yapılıyor’ diye şikayetçi olanlar algılama ve yorumlama özürlü olsa gerek. Karacabey’in önünü açma amacıyla düzenlemeyi düşündüğümüz etkinliğin siyasetle ilgisi yoktur. Konuyu siyasileştirenler düşüncesizce davrananlardır. Güzelim programın iptal edilmesine neden olanları kınıyorum” dedi.
İptale tepki
Koç’un ardından bir tepki de Güvercin ve Kanarya Severler Derneği üyelerinden geldi. Anlamlı bir etkinliğin gerçekleşmesini engelleyenleri kınadıklarını belirten Dernek üyeleri, siyasete kurban gittiklerini söyledi.
Belediye’nin sponsorluğunda yapılacak olan festivalin, siyasetle hiçbir ilgisi olmadığına dikkat çeken Dernek üyeleri, “Amacımız Belediye ile birlikte Karacabey’deki sosyal etkinliklere katkıda bulunmaktı. Ancak dün gelen iptal kararıyla sarsıldık. Siyasi bir oyuna kurban gittik. Türkiye’nin en aktif derneklerinden birisiyiz. Birçok sosyal faaliyetlere katkıda bulunuyoruz. Festivalden şikayetçi olanlar bizlerin de fikirlerini alsalarda, böyle bir uygulamada bulunmazlardı. Konunun peşini bırakmayacağız. Büyük bir heyecanla yapmak istediğimiz festivali Dernek çatısı altında da olsa gerçekleştirmek istiyoruz. Yetkililerimiz, umut ediyoruz ki, bize böyle bir kolaylığı sağlayacaklardır” şeklinde sözlerini noktaladı.
Güvercin ve Kanarya Severler Derneği üyeleri bugün konuyla ilgili geniş çaplı bir açıklama yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.