Güvercin festivali yarın başlıyor!

Güvercin festivali yarın başlıyor!
Karacabey Güvercin ve Kanarya Severler Derneği, Belediye sponsorluğunda yapmayı düşündüğü “1. Güvercin Güzellik Festivali”ni, İlçe Seçim Kurulu tarafından iptalinin ardından 22 Mart 2009 tarihinde dernek çatısı altında gerçekleştireceklerini duyurdu.
Belediye Başkanı Ergün Koç ile Güvercin ve Kanarya Severler Derneği üyelerinin büyük tepki gösterdiği iptal kararının yankıları sürerken, festivalin yarın saat 10.00’da başlanacağı bildirildi.
Atatürk Parkı Düğün Salonu’nda yapılacak yarışmaya katılacak kuşların en geç saat:12.00’ye kadar hakem heyetine teslim edilmelerinin gerektiği bildirildi. Festivaldeki yarışmaya katılacak kuşlar şu şekilde açıklandı;
Kafadan Sarı Öntepeler: Karakanat Miski, Çikolata Kanat Miski, Taneli Miski, Sabuni Mermeri.
Kafadan Sarı Düz: Karakanat Miski (Kaplama), Çikolata Kanat Miski (Kaplama), Taneli Miski, Sabuni, Mermeri.
Öntepe Mardinler: Arap Ayna Kuyruk, Beyaz, Karakanat Gümüşbaş.
Düz Mardinler: Arap Ayna Kuyruk, Miro, Karakanat Gümüşbaş Miski.
Şebaplar: Kürenk, Miski, Mavi (Göv), Çakmaklı.
Osmanlı Kuşları: Saltnonet, Blondinette, Hünkari.
Kelebekler: Sarı Baska, Kırmızı Baksa, Sarı Çakal, Kırmızı Çakal, Mavi Çakal, Karanfil, Karabaş ve Selanik (Dolapçı).
Yarışmayla ilgili olarak Başkan Ekrem Der (0532 292 67 09), Şenol Keskin (0532 681 73 88), Orhan Trakoğlu (0536 477 08 81) ile Serkan Acar ( 0532 277 04 04)’dan bilgi alınabileceği kaydedildi.
Amacımız Karacabey’deki sosyal etkinliklere katkıda bulunmak olduğuna dikkat çeken Güvercin ve Kanarya Severler Derneği, Belediye sponsorluğundaki festivalin ertelenmesine üzüldüklerini yineledi.
Türkiye’nin en aktif derneklerinden olduklarını belirten dernek üyeleri, yeni hazırladıkları festival afişleriyle dikkat çekti. Eski afişlerde yer alan Belediye Başkanı Ergün Koç’un olduğu resmin ortasına koyu siyah bir renk çektiren dernek üyeleri, alınan iptal kararına gönderme yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.