Gündem dışı yönetim

Gündem dışı yönetim
Bazı insanlar vardır, oturduğu yerde rahat duramaz. Durmadan eşelenir. Problem olmasa bile, yaratır ve cebelleşmeye çalışır.
Belediye Başkanı Ergün Koç, işte bu tür insanlardan birisi. İlk seçildiği 2004 yılından itibaren, çevresi ile devamlı sürtüşme politikası gütmüştür.
İkinci seçilişinden bu yana henüz, iki ay geçmedi. Politikası, aynı hamam aynı tas. Kendinden başkası hiç bir şey bilmiyor. Bütün bilgelik kendisinde toplanmış.
Belediyelerde, Belediye Başkanları yürütme organıdır. Belediye Meclisleri ise karar organıdır. Meclis karar verirse, Belediye Başkanı kararı uygular. Vermez ise, başkanın yapacağı bir şey yoktur. Yani, Meclis üyelerinin de; Belediye Başkanları kadar saygınlığı ve sorumluluğu vardır.
Belediye Meclis toplantılarında önemli kararların, gündem dışı verilen önergeler ile alınma yolu açılmak istenmektedir. Tehlikeli bir yoldur. Karacabey Belediye’si, emrivaki kararlar ile keyfi yönetime doğru itelenmek istenmektedir.
Bu keyfiliği dile getiren muhalefete, Belediye Başkanınca tahrikkar cevap verilmektedir. “Muhalefet seçim sonuçlarını kabullensin, bundan sonra dersini iyi çalışsın.”
Muhalefet neyi kabullenmiyor?Ergün Koç, Belediye Başkanı değil midir? diyorlar. Meşruiyetini mi tartışıyor?. Bence yok öyle bir şey. Koç, zar zor da olsa, %23,2 oy oranı ile başkan seçildi. Ancak kaygılanmamalı, çünkü daha düşük oranla seçim kazanan bir Belediye Başkanı daha var. Sinop İli Türkeli Belediye Başkanı %22,9 ile seçilebilmiş. En düşük oy oranını da Türkeli kapmış.
Ama, bin seçmenden ancak 232‘sinin oyunu alabilmiş; 768 seçmenin ise karşı olduğu bir Belediye Başkanı, hiç kimseye dersini iyi çalışması konusunda öğüt veremez.
Ergün Koç, haşa peygamber midir?, Bütün düşündükleri ve yaptıklarının doğruluğu mutlak mıdır?. Eğer doğru olsa idi, geçen dönem yapmış oldukları usulsüz işlemlerinden dolayı, bugün yargılanmaz idi. Tabii, sonuç yargılama neticesinde ortaya çıkacaktır.
Belediye sınırları içersinde yaklaşık 55.000 kişi yaşamaktadır. Belediye Meclis toplantılarında alınan kararlar, bütün halkı ilgilendirmektedir. Mezkur toplantılar, herhangi bir yapı kooperatifi toplantısı gibi göz açıklığı, el çabukluğu zihniyeti ile gerçekleştirilemez. Gündem dışı önergeler ancak, gündemdeki ilgili maddenin ıslahı için verilir. Yönetim biçimi olamaz.
Son anda aklıma geldi. Kocagöz çayırında bir hayvan pazarı yapıldığını ve bir firmaya da o günün parası ile 8.250.000.000 TL. ödendiğini duymuş idim. Sahi orada Salı günleri hayvan pazarı kuruluyor mu? Hiç o tarafa yolum düşmedi. Fakat merak ettim. Hayvan pazarı yapıldı mı, yapılmadı mı?. Ödenen paranın akibeti ne oldu?.
Konuşmayı çok seven Bay Ergün Koç acaba bu sorularıma cevap verecek mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.