GÜMÇED’den ağaç kıyımına tepki

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), Bursa’nın en önemli turizm merkezlerinden olan ve Osmanlı Devletinin Kurucusu Osmangazi ile oğlu Orhangazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane’de yapılan temizlik ve düzenleme çalışmaları adı altında yüz yıla yakın ağaçların kesilmesine tepki gösterdi.
Bursa’nın akciğeri konumunda yer alan ve tarihi değerleriyle her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri haline gelen Tophane sırtlarında her biri uzmanlar tarafından 70-80 yıllık olduğu düşünülen onlarca ağacın kesilmesine sert tepki gösteren GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, belediyelerin yıkarak ve keserek güzelleştirmek düşüncesinden bir an önce vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.
Bir ağacın onlarca yılda meydana geldiğini savunan Önürmen, “Ağaçları kesmek bir insanı kesmekten farksızdır” açıklamasında bulundu.
Doğanın insana ihtiyacı olmadığını ancak, insanın doğaya her zaman muhtaç olduğunu söyleyen GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, “Peygamberimiz; ‘Bir saniye sonra kıyamet kopacağını bilseniz bile fidan ekin’ diye buyurmuşlardır. Aynı şekilde Ulu önderimiz Atatürk, ağaç kesilmesine her zaman karşı çıkmış olmasına karşın, şimdiki yöneticilerimiz yıkarak ve keserek güzelleştirmenin doğru olacağı kanaatinde oluyorlar. Dilerim ki bu hatalarından bir an önce dönerler” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.