Devletten 5 çocuğuyla terk edilen kadına yardım eli

Mustafakemalpaşa’da, eşi tarafından terk edilen anne ve 5 çocuğuna devlet sahip çıktı.
Bursa Valisi Şahabettin Harput ve M. Kemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, Selimiye Mahallesi Yoğurtçu Sokağı’nda hayatta kalma mücadelesi veren aileye yardım eli uzattı. 5 çocuğunu ve eşini terk eden Ercivan Y. isimli şahsın geride yüz üstü bıraktığı ailesi, virane bir evde perişan bir şekilde yaşıyordu. Komşuları tarafından zaruri ihtiyaçları karşılanan çaresiz aileyi yıkılmaya yüz tutmuş ikametlerinde ziyaret eden Kaymakam Adem Saçan, karşılaştığı manzara karşısında hayrete düşerek, “Bu aile bundan sonra devletimizin himayesi altındadır” dedi.
Yeni bir kiralık ev bulunması talimatını veren Kaymakam Saçan, “Ailenin durumu iyileşinceye kadar ev kirası kaymakamlığımız tarafından karşılanacak, ayrıca 5 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapan anneye geçinebileceği kadar maaş bağlanacak. Okuyan çocuklar için ise maddi ve manevi eğitim yardımı yapılacak. Aile ayrıca sosyal güvence altına alınacağı gibi, yeni kiralanacak evin mefruşatı da beyaz eşyasına varıncaya kadar kaymakamlığımız tarafından karşılanacak” diye konuştu.
Anne A.Y.’ye yavrularını Çocuk Esirgeme Kurumu’na verip vermeyeceğini de soran Kaymakam Adem Saçan, çocuklarına bakabilmek için elleri patlayan A.Y.’nin verdiği “Hayır” cevabı karşısında, “Eğer veriyorum demiş olsaydın, benim hep kız çocuğuna merakım var” diyerek, kız çocuklarından birini evlatlık alabileceğini ima etti. Dakikalarca küçük çocuklardan gözlerini ayırmayan ve onları bağrına basarak seven Kaymakam Saçan, aile fertlerinin yüzündeki gülümsemeleri görünce haberi yapan basın mensuplarına teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.