Muhsin Ozdamar’a üvey evlat muamelesi mi?

Gitmesek de, görmesek de orada bir okul var, bizim okulumuz!
Karacabey Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun sıkıntıları her geçen gün artarken, ilgisizlik gelecek dönem için öğrenci velilerini şimdiden kara kara düşündürmeye başladı.
Okul Aile Birliği Başkanı Vesile Yondemir, öğrenci sayısının çok arttığını, dersliklerin ise yetersiz kaldığını söyledi.
Vesile Yondemir, okulun önünün açılabilmesi için bahçe bitişiğindeki 3’ü alınan ve 2’si beklemede duran arsaların tapularının Milli Eğitime kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un gayretleriyle 3 arsanın okula kazandırıldığını belirten Vesile Yondemir, derslik yapılabilmesi için geriye kalan 2 arsanın da zaman yitirilmeden alınması gerektiğinin altını çizdi.
Okul kapasiteyi karşılamıyor!
Yeni uygulamaya giren “E-Kayıt” sistemine değinen Okul Aile Birliği Başkanı Vesile Yondemir, “Yeni uygulama işimizi daha da zorlaştıracak. Bundan sonra her veli, çocuklarını kendi mahalle sınırları içindeki okula kayıt ettirebilecek. Okulumuzun sınırları içerisinde yer alan Yeni Mahalle’deki nüfus artışı çok yüksek. Bu nedenle derslik sıkıntısı büyük sorun. Okulumuzun kapasitesi ile öğrenci sayısı arasında çok büyük fark var. Okul, öğrenci sayısını karşılayamamaktadır. 1. sınıflarda 50 öğrenciye ders vermek zorunda kalınıyor. Okuldaki derslik sıkıntısı tıkanma noktasında. Bu sorunları yıllardır dile getir-memize karşın, Belediye Başkanımız Ergün Koç dışında, ilgilenen olmadı.
Herkes sıkıntının farkında ancak, her nedense kimse elini taşın altına sokmak istemiyor. Yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
1998 yılında hizmete giren Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu, Bilgisayar, Fen ve Teknoloji sınıflarıyla birlikte başarıyla eğitim vermeye çalışıyor.
680 öğrencisi bulunan 10 deslikli okula, yılda ortalama 125 kayıt yapılıyor.
Veliler, öğrenci nüfusu her geçen gün artış gösteren Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nda Rehber Öğretmen bulunmamasını en önemli sorun olarak gösteriyor.
Ayrımcılık tepkisi!
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bazı okullar için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptığı Rehber Öğretmen isteğini, daha çok ihtiyaç duyulan okullar için dile getirmemesi tepki çekiyor.
Öğrenci velileri, merkeze yakın okullardaki öğrencilerin, her yönden daha fazla olanaklara sahip olduğunu belirtirken, Rehber Öğretmen’in öncelikle kenar mahallelerde ki okullarda olması gerektiğini dile getirdi.
Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun tüm sıkıntılarına karşın, başarı grafiğini her geçen yıl yükseltmesi ve Anadolu Lisesine emsal okullardan daha fazla öğrenci göndermesi takdir topluyor.
Başarı grafiği yükseliyor!
Bu yılki “Bilgi Yarışması”nda 25 okul arasında 4. olan Muhsin Özdamar, birçok güzide okulu geride bırakmayı başarırken, 1. olan Cumhuriyet’in 3 soru gerisinde kaldı.
Eğitimdeki başarısını istikrarlı bir şekilde sürdüren Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu, spor alanında da iddialı okullar arasında yer alıyor. Atletizm, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi ve santranç gibi spor dallarındaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu, sıkıntılarının giderilmesi halinde neler yapabileceğini gözler önüne seriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.