Gölyazı, çevrecileri buluşturdu

Gölyazı, çevrecileri buluşturdu
*Nilüfer Belediyesi, Bursa Çevre ve Orman Müdürlüğü, Doğader ve Ekoder’in işbirliğiyle Gölyazı Köyü’nde gerçekleştirilen çevre şenliğinde bir araya gelen onlarca kişi, Uluabat Gölü’nün kıyısında biriken çöpleri temizledi.
*Köy meydanında buluşan yaklaşık 30 kişi 2 gruba ayrılarak tüm köyü karış karış gezdi. Ellerindeki poşetlere buldukları çöpleri dolduran vatandaşlara minik çevreciler de destek verdi. Yarım saat süren çöp operasyonunun ardından yeniden köy meydanında buluşan çevre gönüllüleri topladıkları poşetler dolusu çöpleri yetkililere teslim etti.
Karacabey Uluabat Gölü kıyısında bulunan Gölyazı Köyü, çevre gönüllüleri tarafından temizlendi. Nilüfer Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Mehmet Kartal, 6 yılın ardından şenliklerin yeniden Gölyazı’ya döndüğünü söyledi.
Gölyazı’nın çok önemli tarihi ve turistik bir merkez olduğuna dikkat çeken Kartal, “6-7 Haziran tarihlerinde Gölyazı’da şenlik düzenledik. Gölyazı’da bundan 6 sene önce düzenlenen şenlikler tekrar geri geldi. Şenlikle birlikte sokaklardan 25-30 gönüllüyle birlikte torbalarca çöp topladık. Burada mesajımız Gölyazı halkına ve buraya dışarıdan gelen insanlara. İnsanların çöplerinin torbalara koyarak doğaya bırakmamalarını istiyoruz. Gölyazı aynı zamanda çok önemli tarihi ve turistik bir merkez. Burayı korumak ve geliştirmek istiyoruz. Burada bastığımız toprakların hepsi tarihle dolu. Aynı zamanda Uluabat Gölü dünya üzerinde 38 tane bulunan yaşayan göl unvanına sahip en önemli göllerden bir tanesi” dedi.
Doğader Başkanı Murat Demir ise, çevre şenliğinin Uluabat Gölü kıyısında bir köyde düzenlenmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Uluabat’ın her geçen biraz daha kirlendiğini belirten Demir, “Bu, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılan bir etkinlik. Uluabat’ın kenarında yapılması bizim için çok önemli. Bildiğiniz gibi Uluabat uluslararası sözleşmeyle korunan bir göl. Ama, her geçen gün, yaşayan göl unvanını alan bu göl kirleniyor. Etrafındaki kentleşme, atıkların göle bırakılması ve yasak tarım ilaçlarıyla gölümüzü her geçen kirletiyoruz. Bundan dolayı bu etkinliğin burada yapılması çok anlamlı. Uluabat’a dikkat çekilmesi ve bu etkinliği burada yaşayan köylülerin bilinçlendirilmesi adına burada yapılması iyi oldu” diye konuştu. Bu arada Vali Şahabettin Harput organizasyonu düzenleyen kuruluşlara bir teşekkür belgesi gönderdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.