Engellilerden araç tepkisi

Karacabey Fiziksel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Belediye’den sosyal etkinlikleri nedeniyle talep ettikleri araç için olumsuz yanıt verilmesine tepki gösterdi.
Dernek Üyeleri, pikniğe gitmek için araç taleplerine duyarsız kalan Belediye’yi eleştirdi. Bir arada eğlenip, keyifli vakit geçirmek amacıyla Boğazköy’de piknik programı düzenlediklerini belirten Karacabey Fiziksel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Serhad Çetin Şener, Belediye Başkanlığı’ndan talep edilen otobüs tahsisine olumsuz yanıt verilmesine bir anlam veremediklerini dile getirdi.
Yaz sezonuna giriş nedeniyle yoğunluk yaşandığı ve yeterli sayıda araç olmadığı gerekçesiyle taleplerinin geri çevirildiğine değinen Şener, Belediye’nin bu tutumunu kınadıklarını vurguladı.
Dernek Üyeleri’ne, Boğazköy’de piknik yapacaklarını duyuran Şener, “Biz sözümüzü tutarız, tutamayanlar utansın.” diyerek, kendi imkanları ile otobüs kiraladığını belirtti.
Ayrıca, 03 Haziran 2009 tarihinde Gemlik’te düzenlenen, “9. Gemlik Zihinsel Engelli Çocuklar Şenliği”ne katılmak için Belediye’den araç isteklerine de olumsuz yanıt aldıklarını belirten Şener, “Destek çıkmayacaklarsa, ‘Gidip başınızın çaresine bakın’ desinler” diye sitem etti.
Özellikle Karacabey Belediye’sini zor durumda bırakmamak için hafta içi herhangi bir gün otobüs istediklerini belirten Şener, taleplerinin geri çevrilmesini, Belediye’ye yakıştıramadıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.