Dostluklar sürdükçe, savaşlar azalır!

Dostluklar sürdükçe, savaşlar azalır!
Karacabey Belediyesi’nin kardeş şehri Bulgaristan’ın Nedelino kentinden “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle 11 öğrenci ile öğretmen ve sorumlu yöneticilerden oluşan 17 kişilik grup önceki gün ilçeye geldi.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan 11 öğrencinin misafir ettiği Nedelino’lu minikler, dün Kaymakam Dursun Balaban’ı ziyaret etti. Belediye Meclis Üyeleri; Meral Eren, Nurgül Özatilla ile Fatma Mendeş öncülüğünde gerçekleşen ziyaret renkli geçti.
Yabancı konukların ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Balaban, “Sizlerle olmaktan dolayı mutluyuz. Bu tür etkinlikler, ülkeler arasındaki uzaklıkları kaldırır. Güzel dostlukların kurulmasına neden olur. Büyük Önder Atatürk, böylesine güzel bir bayramı gerçek sahiplerine armağan etmiştir. Ülke çocukları arasındaki dostluklar sürdükçe kavga ve savaşlar sona erecektir” dedi.
Bal-Göç Karacabey Temsilcisi Adem Kahyaoğlu’nun tercümanlığını yaptığı ziyarette, Nedelino’lu öğrenci, öğretmen ve yöneticiler, Karacabey’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ilgilerinden dolayı, Karacabey Kaymakamlığı’na, Belediye ve tüm halka teşekkürlerini iletti.
Kendi yörelerine ait hediyeleri Kaymakam Dursun Balaban’a takdim eden Nedelino’lu yetkililer, dostluklarının daha da pekişmesi dileğinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.