Başka bir dünya yok!

Başka bir dünya yok!
*Belediye tarafından “5 Haziran Dünya Çevre Günü” nedeniyle düzenlenen etkinliklerde, öğrencilerin mesajları dikkat çekiciydi.
Karacabey Belediyesi’nin “5 Haziran Dünya Çevre Günü”nü nedeniyle düzenlediği etkinlikler ilgi gördü.
İlk olarak ilçedeki tüm ilköğretim okullarındaki ‘Çevre Kulübü’ öğrencilerinden oluşan kalabalık, konuya dikkat çekebilmek için İmaret Camii önünden Cumhuriyet Alanı’na kadar ellerinde pankartlarla yürüdü.
Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Belediye Meclis Üyesi Nurgül Özattilla, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın, AK Parti Kadın Kolları üyeleri, okul müdürleri ile öğretmenler ve TEMA üyesi miniklerin katıldığı yürüyüşte öğrencilerin açtıkları pankartlar ilgi çekiciydi.
Karacabey Belediyesi ile Çekmişoğlu Geri Kazanım Şirketi’nin verdiği, “Ambalaj atıklarına ikinci bir şans tanıyın” yazılı T-Shirt’lerini giyen öğrenciler, çevre bilincinin yayılmasını isterken, “Başka bir dünya yok” mesajı verdiler.
Öğrencilerin açtıkları, “Bu dünya bizim kirletmeyelim”, Çevreyi yeşillendiren, geleceğini renklendirir”, “Çevreyi hor gören, geleceği zor görür”, “Ağaç, hava, su, toprak; Gelecek onları koruyanın olacak”, “Bir ülkenin geleceği doğal kaynakların korunmasına bağlıdır”, “Çiçekler ağaçların gözü, kuşlar dilidir”, “Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevreyle olur”, “Doğa Tanrının sanatıdır”, “Yağmur doğanın sevinç gözyaşlarıdır”, Toprak altından değerlidir”, Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur, “Yaş kesen baş keser”, Bir ulusun gerçek zenginliği, ağaç örtüsüyle ölçülür, “Son Ağaç Kesildiğinde… Son Nehir kuruduğunda… Son Balık Avlandığında… O Zaman Göreceksiniz Paranın Yenmediğini…” yazılı pankartlar vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.
Yürüyüşün ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde bir program yapıldı. Belediye Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal’ın yönettiği programda, okunan şiirler ve slayt gösterileri konuya ışık tuttu.
Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal, öğrencilere çevreyle ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı. Çevrenin ne olduğu, nasıl korunması gerektiği, bilincin arttırılması için yapılması gerekenlere dikkat çeken Akınsal, suyun önemi, tasarrufu, toprak kirliliği, atıkların geri dönüşümü, tüketim çılgınlığı, pillerin kullanımı, atık yağlar, tıbbi atıklar ile Belediye’nin çevre çalışmaları hakkında öğrencilere çarpıcı bilgiler verdi.
Program sonunda, Çekmişoğlu Geri Kazanım Şirketi’nin yaptığı “Kağıt Atıkları Toplama Kampanyası”nda birinci olan Ömer Matlı İlköğretim Okulu, bilgisayarına kavuştu. Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren bilgisayarı Okul Müdürü Erol Parik’e takdim ederken, diğer ilköğretim öğrencilerinden de konuya daha duyarlı davranmalarını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.