Çıtayı daha da yükseltmeye yeniden adayım!

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda 4 yıldır başarıyla başkanlık görevini yürüten Naci Güncü yeni dönemde de aday olduğunu duyurdu.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2 dönem başkanlık yapan Özer Matlı’nın Bursa Ticaret Borsası Başkanı olmasının ardından 11 Mayıs 2013 tarihinde başkan seçilen Naci Güncü 1 Ekim 2017 Pazar günü yapılacak seçimlerde yeniden başkanlığa talip olduğunu açıkladı.
Güncü düzenlediği basın toplantısında, “Üyelerimizin ve Karacabey’in yararına olacak yeni projeler ve çalışmalarla ben ve ekibim Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine bir dönem daha talibiz. Eğer üyelerimiz teveccüh gösterirlerse çok çalışmaya, şehrimizin çıtasını yükseltmeye adayız” şeklinde konuştu.
Yapılacak genel kurulda tekrar başkan adayı olduğunu ifade eden Güncü konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Karacabey; bereketli toprakları, eşsiz doğal güzellikleri, kendi içinden çıkan, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan markaları ile herkes tarafından tanınmakta ve bilinmektedir. Türkiye’nin ilk 100 firması içerisinde yer alan Sütaş A.Ş., ilçemizin gurur kaynağı olarak sütün en doğal halini bu topraklardan tüm Türkiye’ye ulaştırmaktadır. Türkiye’nin ilk 500 firması içerinde üst sıralarda yer alan Matlı A.Ş. ve Tarfaş A.Ş. de, başarılı çalışmaları ile göz doldurmakta, gerek faaliyetleri, gerekse sürdürdükleri sosyal projelerle üyelerimize rol model olmaktadır.
Sofralarımızın vazgeçilmezleri; Karacabey Soğanı ve Mihaliç Peyniri’nin yanında salça ve konserve markalarının fabrikaları da ilçemizde yer almaktadır. Bereketli topraklarımızın verimi ile üretilen bu ürünlerin yanı sıra, 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapan sanayi tesislerimiz ile birlikte doğal yapısı, iklim koşulları ve lojistik imkanlarıyla Karacabey, tarımın olduğu gibi tohum şirketlerinin ve dünya tohum markalarının da merkezi olma yolunda ilerlemektedir.
Çalışmaları hızla ilerleyen İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, ilçemizin Bursa ve Balıkesir’i birleştirecek kesişme noktasında yer almasını sağlayacaktır. Bu yatırım ile Bursa’nın genişleme istikametinde olan ilçemiz, Güney Marmara’nın üretim ve lojistik üssü ve parlayan yıldızı olmaya adaydır.
Ekonomik gücünün gelişmişliği yanında, tarihi değerleri, ıhlamur ve kestane ormanları, turizm imkanları ile ilçemiz göz doldurmaktadır. Bütün bunlar geçmiş kuşaklarımızdan itibaren günümüze kadar bütün Karacabeyliler’in başarısıdır.
Önce Karacabey’e sonra Bursa’ya ve ülkemize hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Bunu kendimize ilke edindik. Ülkemizin dört bir tarafı olduğu gibi Karacabey’imiz de çok farklı özelliklere sahip. Karacabey, tarım ve hayvancılıktan tutun da, sanayileşmeye kadar gelişmişliğini ve ekonomimize katkısını kanıtlamış durumdadır.
Oda’mızın da mottosu olan “El Ele Geleceğe” sloganıyla Karacabey’in yıldızı gelecekte çok daha kuvvetli parlayacaktır. Böylesine önemsediğimiz Karacabey’de, Ticaret ve Sanayi Odası da 50 yıla yaklaşan zaman dilimi içinde bölgenin dinamiklerden birisi durumundadır.
Yönetim kurulu olarak 4 yıl önce göreve geldiğimizde kendimize ciddi bir çalışma planı hazırlamıştık. Bugün itibariyle baktığımızda, dönem hedeflerimizin büyük bölümünü gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimize fayda anlamında çalışmalar sürdürüyoruz.
KOSGEB Karacabey Temsilciliği ile İŞKUR Temsilciliği, Oda’mızda faaliyete geçti. Bu hizmeti üyelerimizin ayağına getirmekten mutluyuz. Ayrıca, Karacabey’imizin geleceğini bugünlerden şekillendirme adına Uludağ Üniversite’miz ile birlikte ticaret ve sanayiden tarım ve hayvancılığa, kentleşmeden sosyo-kültürel yapıya, eğitimden çevre konularına kadar değişik başlıklarda arama toplantıları ve çalıştaylar düzenledik.
Karacabey’in sahip olduğu değerlerin bir envanterinin oluşturulması, doğal kaynaklar, tarih, kültür, tarım, hayvancılık, turizm, sanayi ve ticarette potansiyelin ortaya konulması, eğitim, sağlık ve sosyal hayatın değerlendirilmesi, başta tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret, ekonomi ve sosyal yaşam olmak üzere mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılması, Karacabey’in güçlü yanlarını belirleyerek bunları en uygun fırsatlarla eşleştiren, zayıf ve tehdit edici yönleri azaltmayı hedefleyen sistematik bir eylem planı hazırlanması, ilçemizin gelecek vizyonunun belirlenmesi amacıyla Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu ve Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilçenin tüm kurum ve kuruluşlarının katılım ve katkısı ile 2015 yılı sonunda “Karacabey Sempozyumu” düzenledik.
Sempozyumun sonuçlarını kitap halinde yayınladık. Çalışmamızın Karacabey’in ve bölgenin geleceğine ışık tutacağına inanıyoruz.
Açıklamamın bu bölümünde, Oda’mızın meclisi ve yönetim kurulunun uyum içerisindeki çalışmalarıyla geride kalan 4 yıllık dönemde gerçekleştirdiği faaliyetlerden örnekler vermek istiyorum.
Odamızın iç işleyişi kapsamında kurul toplantılarımızı düzenli olarak gerçekleştirdik. Üyelerimiz ile her zaman yakın ilişki içinde olmaya azami özen gösterdik. Vergi, ihracat gibi alanlarda başarılı üyelerimizi ödüllendirdik. Bu dönemden global ekonomiden kaynaklanan sıkıntılara rağmen üye sayımızı yüzde 10 oranında arttırdık.
Oda’mızın temsili anlamında kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişki içinde olmayı, ziyaretlerimizi ve kabullerimizi sürdürdük. İş sağlığı ve güvenliğinden girişimcilik eğitimlerine kadar değişik konularda üyelerimizi bilgilendirmeye yönelik 80’in üzerinde toplantı gerçekleştirdik, eğitimlere devam ettik.
Üyelerimizin finansman ihtiyacını kolaylıkla karşılayabilmelerini sağlamak üzere çeşitli bankalarla düşük faizli uzun vadeli kredi kullanabilmeleri için anlaşmalar imzaladık.
TOBB başta olmak üzere, bölgemizdeki oda ve borsalarla yakın ilişki içinde olmaya büyük özen gösterdik. Yurtdışı temasları kapsamında Yunanistan, Makedonya, Bulgaristan, İtalya gibi ülkelere heyetler halinde ziyaretler gerçekleştirerek yeni işbirliği imkanlarını yerinde araştırdık, yurtdışı fuarlarına katıldık.
Başarılı olup da yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimize burslar vermeye devam ettik. Geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan yardımlarına ve eğitim yardımlarını sürdürdük.
Oda’mızın rutin hizmetleri kapsamında; dolaşım belgesi verilmesi, kapasite raporu tanzimi, ekspertiz raporu hazırlığı, iş makinesi tescili, oda sicil belgesi, yerli malı belgesi, kamu ihale yeterlilik belgesi, fiili üretim ve tüketim raporu, imalat yeterlilik belgesi tanzimi işlemlerini gerçekleştirdik. TOBB akreditasyon tetkiklerini başarı ile tamamlayıp beş yıldızlı oda olduk.
Sonuç itibariyle gönül rahatlığı içinde şunu söyleyebilirim ki, dolu dolu bir 4 yıl geçirdik. Elbette daha yapmak istediğimiz işler var. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet çıtasını bu dönemde daha da yükselttik ve daha yukarılara çıkartmak istiyoruz.
Üyelerimizin ve Karacabey’in yararına olacak yeni projeler ve çalışmalarla ben ve ekibim Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine bir dönem daha talibiz. Eğer üyelerimiz teveccüh gösterirlerse çok çalışmaya, şehrimizin çıtasını yükseltmeye adayız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.