“Çiftçimizin yüzünün gülmesi tek temennimiz!”

Karacabey’in kurtuluş gününde Belediyenin, ilçenin tanıtımına yönelik ilk kez düzenlediği ‘Domates Günü’ yoğun ilgi gördü ve büyük beğeni topladı.
Belediye’nin Hükümet Konağı arkasına yaptığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen Domates Günü etkinliğinde, birçok kurum ve firma stant açarak ürünlerini tanıttı. Etkinliğe; AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, siyasi partilerin ilçe başkan ve temsilcileri, protokol mensupları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Stantları gezen protokol üyelerine Dağkadı Üretici Kadınlar Derneği tarafından salçalı ekmek ikram edildi. Protokol üyeleri ayrıca, kazan başına geçerek kürekle salça çevirdi.
Domates Günü, Ödüllü Domates Yarışmaları ile start aldı. En iyi domates salçası yapanların değerlendirildiği yarışmanın galipleri Zeynep Sevim ve Asiye Kundakçı oldu. ‘En çok domates toplayan Yarışması’nda ise günde 3 ton domates toplayan Seyide Yaman birinciliğe layık görüldü. Törende birinciler protokol tarafından ödüllendirildi.
Türkiye’nin salçalık domates üretiminin yüzde 40’ını karşılayan Karacabey’in böyle bir organizasyona ihtiyacı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm ilçe halkına Domates Günü’ne katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Karacabey’in tanıtımı ve gelişimi adına faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘Tarım-Teknoloji-Turizm’ adı altındaki ‘3T’ vurgusuna burada da dikkat çekti. Hizmetlerini 3T doğrultusunda sürdürdüklerini kaydeden Özkan, Türkiye’nin salçalık domates üretiminin yüzde 40’ını karşılayan Karacabey’in böyle bir organizasyona ihtiyacı olduğunu belirterek bu konuya duyarsız kalmadıklarını söyledi.
Domates üretiminin zor olduğunu vurgulayan Özkan, çiftçinin emeğinin karşılığını alması gerektiğini ifade ederek, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Domates Günü’nü önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı gerçekleştirmek istiyoruz. Tabii bu noktada çiftçimizin gülen yüzü de bizler için önemli. Çiftçimizin emeğinin karşılığını alması ve yüzünün gülmesi tek temennimiz.
Tarıma olan desteklerimiz de devam ediyor. Örneğin önceki gün yeniden faaliyetine başlayan Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılması için girişimleri Karacabey’den başlattık. Bu konuya ilçemiz dinamikleri duyarsız kalmadı ve örnek bir birliktelik sağlayarak Susurluk Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçmesini sağladık. İlçemizde bu sezon 14 bin dönüm şeker pancarı ekildi. Bu oran önümüzdeki yıl ikiye katlanacak. Çünkü pancar üretimi bölgemiz açısından denge unsuru sağlıyor. Karacabey Belediyesi olarak ilçemizin tüm güzelliklerini tanıtmak ve geliştirmek için gece gündüz çalışıyoruz.” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, tarımı önemsediklerini ve bu doğrultuda çiftçilere yönelik çok sayıda hizmet gerçekleştirdiklerini vurguladı.
AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan da, Karacabey’in adeta tarımın başkenti olduğunu ve bu verimli topraklara sahip çıkılmasını istedi. Birkan, AK Parti iktidarı- Büyükşehir-Karacabey Belediyesi üçgeninde Karacabey’in her anlamda yıldızının parladığını ve hizmetlerin devam edeceğini kaydetti.
Tüm gün boyunca DJ Ali Toprak’ın şovlarıyla renklenen etkinlik, halka verilen salçalı ekmek ikramıyla devam etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.