Çiftçi suya kavuştu

Kapaklar açılınca Ova’daki kuraklık tehlikesi ortadan kalktı.
Çiftçi suya kavuştu
Karacabey Ovası, Manyas Gölü ağzının açılmasıyla suya kavuştu.
Enerji Bakanlığı’nın göl ağzının açılması için talimat vermesinden sonra Karacabey AKP Tarım Komisyonu Başkanı Talat Malçok, Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen ve köy muhtarları çalışmaları yakından izledi.
Balıkesir ve Bursa valilikleri arasında krize yol açan Manyas Gölü’ndeki su kapaklarının açılmasında AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik etkili oldu.
Çevre ve Orman Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın oluşturduğu komisyon kararına karşın, Balıkesir Valiliği’nin göl ağzını açmama konusundaki tutumu nedeniyle Karacabey ve Mustafakemalpaşa’daki ekili alanlarda kuraklık sıkıntısı yaşandığını belirten Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, göl ağzının açılmasıyla rahatladıklarını söyledi.
Yardımcı olanlara teşekkür eden Özseçen, “Suyun başına oturan Manyas’lı komşularımızın yalnızca kendilerini düşünerek hareket etmeleri çok bencilce olmuştur. Balıkesir Valiliği’nin de sadece Manyas’lıları dinleyip tek taraflı yaklaşım sergilemesi çiftçimizin ekili alanları kuraklık nedeniyle büyük tehlike yaşamıştır. Aynı durumu bir daha yaşamak istemiyoruz. Manyas Gölü kimsenin babasının çiftliği değildir. Manyas Gölü doğal su kaynağımızdır ve kullanıma ortaktır. Karacabey ve Mustafakemalpaşa çiftçisinin mağduriyetinin önlenmesinde yardımcı olan herkese teşekkür ederim” dedi.
Karacabey Ovası’nda yaklaşık 180 bin dönümlük arazinin susuz bir yaz geçirdiğini belirten çiftçiler, Manyas’lıların bencilliğinin kırılmasına sevindiklerini dile getirdiler.
Bu şekilde yıllardır haksızlığa uğratıldığını belirten çiftçiler ise, “İstenirse oluyormuş” şeklinde konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.