Su sıkıntısı yaşanmayacak!

Su sıkıntısı yaşanmayacak!
*Belediye Başkanı Ergün Koç, yeni açılan kuyulardan elde edilen içme suyunun arıtılmış olarak devreye girdiğini duyurdu.
Karacabey Belediyesi’nin su konusunda başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.
Belediye Başkanı Ergün Koç, Parçaboyu Mevkii ve Şahin Köyü civarında açılacak iki adet derin kuyu ile ilçenin uzun yıllar su sıkıntısıyla karşılaşmayacağını açıkladı. Koç, Parçaboyu Mevkii’nde elde edilen içme suyunun bu günden itibaren arıtılmış olarak mevcut su şebekesine aktarılacağını duyurdu.
Parçaboyu Mevkii’ndeki derin kuyunun şehirdeki su şebekesine bağlantı çalışmalarını dün yerinde inceleyen Ergün Koç, 164 metreden elde edilen yeni su kaynağının saniyede 230 litre debisi bulunduğunu belirtti.
İlçedeki içme suyu ihtiyacının son yıllarda saniyede 130 litreyi aşmadığını kaydeden Koç, “Parçaboyu’nda açılan derin kuyu halkımızın ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak verimliliğe sahiptir. Ancak, bununla yetinmeyip, Şahin Köyü civarında bulduğumuz ikinci su kaynağını da su şebekemize kazandıracağız. Karacabey halkının, en az 20 yıl su sıkıntısı çekmeyeceğinin önlemleri alınmıştır” dedi.
Karacabeylilerin son iki yıldan bu yana tam arıtılmış içme suyu kullandığını hatırlatan Belediye Başkanı Ergün Koç, Parçaboyu Mevkii’nden elde edilen suyun arıtma tesisindeki işlemlerden geçirildikten sonra şebekeye aktarılacağını bildirdi.
“Ne su sıkıntısı çekeceğiz, ne de sağlığa zararlı su kullanacağız.”diye konuşan Koç, ilçedeki arıtma tesisinde her işlemin tam otomasyon sistemiyle gerçekleştirildiğini ve içilen suyun fizyolojik ve biyolojik yönden arıtıldığını sözlerine ekledi. Parçaboyu Mevkii’nde bulunan içme suyunun bağlantı çalışmaları dün akşam saatlerinde sona erdi. Yeni elde edilen içme suyu bugünden itibaren arıtılmış olarak halkın tüketimine sunulacak.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.