CHP’nin 20 yıllık özlemi sona erdi

CHP’nin 20 yıllık özlemi sona erdi
Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe örgütünü ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, 20 yıl aradan sonra Belediye ve İl Genel Meclisi’ne üye çıkarmanın önemli bir başarı olduğunu vurgulayarak, amaçlarının Belediye Başkanlığı’nı almak olduğunu söyledi.
Eken Pasajı içindeki parti binasında CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Belediye Meclis Üyeleri Fatma Mendeş, Bülent Fıçıcı, Kazım Ülker ve Kemal Demirel, 29 Mart seçimlerini değerlendirdi.
İlk olarak konuşan CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, 1989 yılından buyana ilçe siyasetinde söz sahibi olamayan CHP’nin bu seçimlerde kendini gösterdiğini ifade ederek, şimdiden önümüzdeki yerel seçim çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Karabaş, 20 yıl aradan sonra 5 Belediye Meclis Üyesi ve 1 İl Genel Meclis Üyesi ile yerel yönetimde söz sahibi bir noktaya gelindiğini vurguladı. CHP’lilerin partisine sahip çıktığı zaman neler yapılabileceğini gösterdiklerini ifade eden Karabaş, özellikle DP ve ANAP’ın bu seçimlerde CHP’nin ağırlığını hissettiğini söyledi. Karabaş, seçimi son iki günde gelişen ilginç olaylarla kaybettiklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra 29 Mart seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulunan CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, 1989 yılından buyana Belediye Meclisi Üyesi olmayan CHP’nin bu özleminin bu seçimde sona erdiğini belirtti. Demirel, önümüzdeki yıllarda Belediye’nin mutlaka alınacağının altını çizdi.
Demirel, “Elindeki dar imkanlarla karşın teşkilatımız üzerine düşeni yerine getirmiştir. Bu nedenle CHP ilçe örgütüne teşekkür ediyorum.
Karacabey tarım kökenli bir kent olması nedeniyle büyük sıkıntılar çekmiştir. Bu seçim bir değişim simgesi olmuştur. Önümüzdeki seçimde CHP’nin öncülüğünde geçecektir.
Bir Karacabey’li olarak teşkilatımızın bu duruma gelmesinden çok memnunum. Şimdi geriye değil, ileriye bir gidiş yaşanıyor. Seçimden önce nasıl her köyü dolaştıysak, şimdi daha fazla dolaşacağız. Karacabey’in sorunlarını mecliste dile getireceğiz. Karacabey’e sahip çıkmak çiftçiye ve esnafa sahip çıkmaktır, bu anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Demirel, ilk Karacabey-Bandırma arasındaki bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanması konusunda harekete geçeceklerini vurgulayarak, sonraki adımda Gölecik İçme Suyu Projesi’nin 9 yıldır ne durumda olduğunu sorgulayacaklarını sözlerine ekledi.
Son olarak CHP Belediye Meclis Üyeleri Fatma Mendeş ve Bülent Fıçıcı’da seçilmelerinden olayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, etkin bir muhalefet izleyeceklerini ve halkı bilgilendirerek çalışacaklarını söyledi.
Demirel seçim değerlendirmesinin sonunda partililerle bir süre sohbet ederken, partiye yeni katılan Sadettin Uygur’un üye formunu imzaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.