Çamlık

Çamlık
Karacabey’in doğusundaki Çamlık, Esentepe Mahallesi’ndedir. Esentepe Mahallesi Karacabey’in okullar bölgesidir. Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu, İMKB Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Sadık Yılmaz Anadolu Meslek ve Ticaret Lisesi, Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu, Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu, Sadık Yılmaz Öğrenci Yurdu Esentepe Mahallesi’nde bulunmaktadır.
Çamlık 5 yıl öncesine kadar kontrol altında değildi. Burada her yıl ağaçlandırma çalışması yapılır.Ancak bu fidanlar bakılmadığı için, susuzluktan kururlar ya da çapalanmadığı için, ilkbaharda yetişen otların çeşitli sebeplerle yanmasıyla yok olur. Tabiki harcanan emek de, para da boşa gider.
Çamlığa içki içmek için gelenlerin bıraktığı şişeleri kendilerinin veya çocukların kırması sonucu, burası adeta kırık cam denizi olur. Bu durum bilindiği halde öğretim yılı sonunda, Karacabey’deki tüm okulların öğrencileri, çamlığa piknik yapmaya gider. Onlarca çocuk, oynarken düşüyor ve yaralanıyor. Çamlığa geceleri içki içmek için gelenlerin bağırıp, çağırmalarından ise Esentepeliler olağanüstü rahatsız oluyorlar, hatta geceleri uyuyamamaktan yakınıyorlar. Çamlıkta cinayetler işlendi, insanlar yaralandı. Nedense bu taşkınlığı yapanlarla, bu bölgede huzuru bozanlarla yeterli şekilde mücadele edilmiyor.
Çamlık 5 yıl önce kontrol altına alınmaya başladı. Çamlık’ta kırık camlar toplandı, piknik için gelen insanlara oturmak için masalar yapıldı. Belirli yerlere çöp kutuları kondu. Daha sonraki yıllarda yeni yeni çeşitli türde fidanlar dikildi. Bu fidanlara ciddi olarak bakıldı. Hepsinden önemlisi Çamlığın etrafı, hayvan sahiplerinin hayvanlarını sokmaması için tellerle çevrildi. Çamlığın bitişiğindeki Top Bayırı mevkii ağaçlandırıldı, aynı yere parke taşından yürüyüş yolu, çocuk parkı yapıldı. Çocuk parkına insanların spor yapması için, spor araçları kondu.
Ben Esentepe Mahallesi’nde oturmaktayım. Çok önemli bir işim olmazsa, sabah veya akşam mutlaka Çamlığa gidip yürüyüş yaparım. Benim gibi onlarca insan (genç, yaşlı) Çamlığa yürüyüş yapmak için geliyor.
Bu arada Çamlıkta bekçilik yapan Cabbar kardeşimizin buranın korunması, temizliği ve fidanların bakımı için gösterdiği çabadan söz etmeden yapamayacağım. Bu kardeşimiz Çamlık için çok güzel çalışmalar yapıyor. Kutlamamak elde değil.
Karacabey Belediyesi’nin Çamlık için yaptığı hizmet Esentepe ve Karacabey halkını memnun etmiştir. Takdir kazanmıştır.
Ancak, son zamanlarda, eski günleri hatırlatan manzaralarla karşılaşmaya başladık. Boş içki şişeleri, kırılmış camlar, piknik yapmak için gelenlerin bıraktığı çöpler. Başıboş hayvanların (at, koyun) Çamlıkta gezinmeleri. Masaların kırılması.Çocuk Parkına çöp kutusu konduğu halde, çöplerin yerlere atılması, çöp kutularının kırılması.
Günümüz dünyasında, medeniyetin en büyük göstergesi olarak; şehirlerdeki, kasabalardaki, köylerdeki parkların, bahçelerin çokluğu ve temizliği kabul edilir.
Unutmayalım ki, her türlü stresten bunalanların rahatlayacakları yerler, ormanlar, parklar ve bahçelerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.