“Cahide Özen Anaokulu” için ilk kazma vuruldu

Karacabeyli işadamı Ulvi Kırlağaç’ın Gazi Mahallesi’nde yaptıracağı anaokulu inşaatının hafriyat çalışmaları başladı.
Hafriyat çalışmalarını yakından izleyen Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, ve yardımsever iş adamı Ulvi Kırlağaç önceki gün okulun temeline ilk harcı birlikte attılar.Bursa’da ilk olacağı belirtilen anaokulunun projesini dikkatle inceleyen Kaymakam Balaban, binanın yerleşiminde değişiklik yapılması gerektiğini kaydetti. Belediye Başkanı Ergün Koç ile birlikte inşaat alanında inceleme yapan Balaban, projenin değiştirilebileceğinin sinyalini verdi. Değişikliğin imar planı üzerindeki yerleşimde olacağını kaydeden Balaban, talebin kabul edilmesi halinde anaokulunun civardaki bloklarla daha uyumlu olacağını belirtti.
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı, ilköğretim okulu ve ortaöğretim kurumundan bağımsız olarak faaliyet gösterecek olan Cahide Özen Anaokulu bu özelliğiyle Bursa’da bir ilk olacak. Anaokulu zemin + 1 katlı ve 100 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilecek. 3 bin 272 metre kare arazi üzerine yapılacak okulun inşaatını May Mimarlık yapacak. Anaokulu’nun KDV hariç 800 bin YTL’ye mal olması bekleniyor. Anaokulu 2009-2010 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Gazi Mahallesi, Yeni Camii karşısındaki Maliye arazisi üzerinde inşa edilecek olan okul Ulvi Kırlağaç’ın annesi “Cahide Özen”in ismini taşıyacak.
Fevzipaşalı yardımsever iş adamı Ulvi Kırlağaç, hafriyat çalışmaları sırasında yaptığı açıklamada “Cahide Özen Anaokulu” için hiçbir masraftan kaçınmayacağını belirtti. Kırlağaç, “Cahide Özen Anaokulu”nun eğitim-öğretim açısından son derece önemli olan ve ilçede uzun yıllar eksikliği hissedilen okul öncesi eğitim konusunda büyük bir boşluğu dolduracağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.