Hayali projeler

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin halkı hayali projelerle oyaladığı ileri sürüldü.
Mustafakemalpaşa’da Belediye tarafından 7 yıl önce temeli atılan SSK Hastanesinin yerinde yeller esiyor.
Orta Mahalle’deki 20 dönümlük arazinin 12 dönümüne yapılması tasarlanan ve 20 Şubat 2001 tarihinde temeli atılan hastanenin inşaatı hala bitirilemedi. Belediyenin 2001 yılı bütçesinden 300 milyar lira ayırarak yapımına başladığı 50 yataklı hastane inşaatının bu günkü durumu harabeyi andırıyor.
Akşamları mekansızlara ev sahipliği yapan ve içinde ateş yakılarak alem yapılan inşaatın içler acısı durumu tepki topluyor. Belediye Başkanı Öztetikler, 2004 yerel seçimleri öncesi SSK hastanesi konusunda, “Yanlış adım attık” diyerek, burasının Jandarma ile takas edileceğini kamuoyuna duyurmuştu. Aradan 7 yıl geçmesine karşın, bu hayalin gerçekleşmediği ortaya çıktı. Jandarma ile SSK Hastanesinin yerinin değiştirileceği masalını 7 yıl boyunca halka anlatarak vatandaşı kandıranlar, yaklaşan yerel seçimler öncesi yeni projeler üretmeye başladı. Belediye Bülteni’nin son sayısında Amfitiyatro yapılacağını vaad eden Belediyenin bu masalı da vatandaşlara inandırıcı gelmiyor. Gerekçe olarak ise Belediye’nin spor kompleksinin içine taslak bir proje çizdirmesinin inandırıcı olmadığı gösteriliyor. “Buraya Amfitiyatro yapacağız ve spor tesisini tamamlayacağız.” gibi vaadlerde bulunulması doğru kabul edilmiyor.
Vatandaşlar, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin, Altınoluk ya da Orhangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Amfitiyatro’nun projesini ‘yeni bir proje’ diyerek sunduğunu iddia ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.