Çağdaş kentleşmeden taviz yok!

Çağdaş kentleşmeden taviz yok!
*Belediye Başkanı Ergün Koç’la bir araya gelen işgalciler, yaya kaldırımlarındaki temizlik uygulamasının sona ermesini istedi.
*Uygulamanın sürmesi halinde iş yerlerini kapatacaklarını ve halkın alışveriş yapamayacağını ileri süren esnafa Başkan Koç sert konuştu; “İşyerlerinizi kapatırsanız, kapatın. Yasalar herkes için aynıdır. Bir avuç azınlığın, yüzde 99 çoğunluğa tahakküm kurmasına izin veremem” dedi.
*Yaya kaldırımları işgalleri nedeniyle öğrencilerin trafik canavarına itildiğini ve velilerin bu konuda çok rahatsız olduğunu dile getiren Okul Aile Birlikleri Başkanı Meral Eren, Belediye’nin üç yıl önce aldığı Meclis kararını desteklediklerini söyledi.
Karacabey Belediyesi, yaya kaldırımlarının işgalden kurtulması için esnaftan gelen yoğun tepkilere karşın geri adım atmadı.
İş yerlerinin önüne eşya, malzeme ve araç-gereç koyarak kaldırımları işgal ettiği belirtilen çok sayıda esnaf, dün Belediye Başkanı Ergün Koç’la bir araya geldi. Kazançlarının yarı yarıya düştüğünü iddia eden esnaf, uygulamanın kaldırılmasını istedi. Belediye Başkanı Ergün Koç, kentin çağdaşlaşması adına başlatılan bu uygulamadan vazgeçmeyeceklerini belirtti.
Yaya kaldırımlarının işgal edilmesinin yasalara aykırı olduğuna dikkat çeken Başkan Koç, karara tüm esnafın saygı duymasını istedi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği görüşmede esnaflar, Başkan Koç’un kendilerine sahip çıkmasını istedi.
Uygulamanın sürmesi halinde işyerini kapatacaklarını ve vatandaşların alışveriş yapamayacakları tehdidinde bulunan esnafa Başkan Koç’un tepkisi sert oldu. Koç, “Kanunlar herkes için aynıdır. Ayrım yapamayız. Yasa gereği kaldırımları işgal edemezsiniz. İş yerlerinizi kapatmak istiyorsanız kapatın. Size söyleyecek bir sözüm yok. Ben yasalar neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Kimse için ayrım yapmayacağız” dedi.
Yoğun tartışmaların yaşandığı görüşmede bazı esnaflar, kapıyı vurup çıktı. Salı Pazarı nedeniyle bir günlük de olsa, kendilerine izin verilmesini isteyen esnaflar, umduğunu bulamadı. Konunun Encümen’de derinlemesine görüşüleceğini ifade eden Başkan Koç, “Gereken ne ise yapılacaktır. Ben bir grubun değil, Karacabey’in başkanıyım” diyerek sözlerini noktaladı.
Okul Aile Birlikleri Başkanı Meral Eren ise, yaya kaldırımları işgalleri nedeniyle öğrencilerin trafik canavarına itildiğini belirterek, “Kaldırım işgalleri, velilerin büyük tepkisine neden oluyor. Öğrencilerimizin göz göre göre trafik canavarına itilmesine seyirci kalamayız. Belediye’nin üç yıl önce aldığı Meclis kararını destekliyoruz. Karara başta esnaflar olmak üzere, herkesin saygı duymasını istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.