Başkan’ın “Faaliyet Raporu” muhalefete karşın onaylandı

Başkan’ın “Faaliyet Raporu” muhalefete karşın onaylandı
Karacabey’deki yerel seçimlerin ardından geçtiğimiz Salı akşamı ilk toplantısını yapan Belediye Meclisi, gündemin 6. maddesi olan “Faaliyet Raporu” hakkındaki teklif yazısı ile ilgili olarak Perşembe günü yeniden görüşme kararı almıştı.
Muhalefetin, faaliyet raporunun ellerine geç ulaşması nedeniyle konuyu yeterince inceleyemediğini bildirmesi üzerine oy çokluğuyla karara bağlanan madde, önceki akşam meclis üyelerinin tam kadro katılımıyla gerçekleşti.
Saadet Partili Meclis Üyesi Gürsoy Yıldız’ın 1. Meclis Başkan Vekiliğinde görüşülen “Faaliyet Raporu”nu Yazıişleri Müdürü Talih Düzgören okudu. Raporun okunmasının ardından muhalefetin 13 reddine, AKP’lilerin 12 evet oyu vermelerine karşın 6. madde meclisten geçti.
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 26 maddesi gereğince, red oyları daha fazla olduğu olduğu “Faaliyet Raporu”nun meclis kabul edildi. Yasaya göre, “Belediye Başkanlığı Faaliyet Raporu” üye tam sayısının dörtte üçünün yetersizliği durumunda rededilmiş sayılıyor. Bu oran sağlanamadığı için 6. madde yasa gereği meclisten geçmiş oldu.
Raporun meclisten geçmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Muhalefet, raporla ilgili stratejik ve performans programı bulunmamasını eleştirdi. Bu şekilde konunun belirsizleştiğini savunan muhalefet, slayt gösterimleriyle de raporun daha iyi anlaşılabileceğini kaydetti.
Belediye Başkanı Ergün Koç, 2008 yılı için “Faaliyet Raporu”nda stratejik ve performans programlarının, nüfusu 50 bini geçmeyen şehirlerde gerekli olmadığını söyledi. Ancak Başkan Koç, 2009 yılı için böyle bir uygulamaya gidilip gidilmeyeceği hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.