Balcas dışarıdan yargılanacak

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Balcas, geçen hafta içinde, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan 24 saat sonra serbest bırakıldı.
Karacabey’deki evinden alınarak Bursa’ya götürülen Hasan Balcas, polisin ilk sorgulamasından sonra mahkemeye gönderildi. Saatlerce tutuklanma korkusu yaşayan Hasan Balcas’ın, ifadesi alındıktan sonra dışarıdan yargılanmak üzere serbest bırakılması yakınları tarafından sevinçle karşılandı.
CHP’li Bursa Milletvekilleri, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Eski İl Başkanı Şadi Özdemir’in gelişmeleri 24 saat boyunca yakından izlemeleri dikkat çekti.
Balcas’ın gözaltına alınma gerekçesinin sosyal medyada yaptığı yorumların ve paylaşımların Cumhurbaşkanı’na hakaret niteliği taşıdığı ileri sürüldü.
Uzun süredir sosyal medyada takip edildiği belirtilen Balcas’ın şikayet edilmiş olabileceği de düşünülüyor.
Denetimli serbestlik koşulu ile bırakılan Balcas’ın cep telefonunun incelemeye alındığı öğrenildi.
Balcas’ın gözaltına alınmasından sonra Karacabey CHP örgütünün parti binasında destek amaçlı toplandığı açıklandı. Birçok CHP’li de ifade özgürlüğüne saygı duyulmasını ileri sürerek sosyal medya üzerinden Balcas’ın gözaltına alınmasını protesto etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.