Romanlar’dan gönüllü askerlik başvurusu

Karacabey’li romanlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK ve DEAŞ’a yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla gönüllü askerlik için başvurdu.
Saadet Mahallesi’ndeki Saadet Camisi’nde öğle namazı kılıp Afrin şehitleri için okutulan mevlide katılan 20 genç, daha sonra ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Karacabey Askerlik Şubesi’ne yürüdü.
Roman gençler, şubede gönüllü askerlik dilekçelerini doldurarak harekata katılmak istediklerini bildirdi.
Saadet Mahallesi Muhtarı ve Gençleri Koruma, Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Uzer; Karacabey’de yaşayan Romanlar olarak Türk ordusunu Afrin’de yalnız bırakmamak adına böyle bir karar aldıklarını söyledi.
Gönüllü askerlik için başvurularını yaptıklarını aktaran Dernek Başkanı Hüseyin Uzer, “Karacabey’de yaşayan Roman vatandaşlar adına, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın inmemesi, ezanımızın dinmemesi için ordumuzu Afrin’de yalnız bırakmayacağız. Gönüllü askerlik için müracaatta bulunduk. Gençlerimiz için, çocuklarımız için, bu güzel vatanımız için canımızı vermeye her zaman hazırız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.