Avrupa’yı salladılar!

E.M.L.’den büyük başarı:
Karacabey Endüstri Meslek Lisesi, 2009 yılında “AB LDV Programı Hareketlilik Faaliyet Alanı”nda sunduğu projede başarılı oldu.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, “Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri”yle ilgili 2009 teklif çağrısı döneminde bin 799 proje teklifi başvurusu yapıldığını ve kontroller sonucunda bin 659 adet projenin değerlendirmeye alındığını bildirdi.
Bağımsız dış uzmanlarca yapılan içerik değerlendirmeleri sonucu yeter puan alan projeler arasında ulusal öncelikler, program öncelikleri, hedef gruplara göre belirtilen yüzde oranları, sektörel, bölgesel ve kurumsan dağılımların dikkate alınarak paylaştırıldığını kaydeden Turhan, 221 adet asıl ve 109 adet yedek projenin destek-lenmesinin “Avrupa Birliği Değer-lendirme Komitesi” tarafından kabul edildiğini duyurdu.
“Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri” ile ilgili genel bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan şunları söyledi;
“İlk olarak birinci proje kapsamında, ‘Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı  (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri’ ile ilgili Merkezi Başkanlığı’na ‘2008 Teklif Çağrısı’ döneminde bağımsız dış uzmanlarca yapılan içerik değerlendirmeleri sonucu ‘Hibrit araç teknolojisinin mesleki eğitimimize transferi’ isimli çalışmamız büyük beğeni topladı. Almanya ve Romanya’ya 15’er günlük 23 bin 500 Euro bütçe ile 4 öğretmen ve 14 öğrenci bu projeden yararlandı. İki akışlı proje ile öğrencilerimize 2 haftalık eğitimin ardından ‘Sertifikalar’ı düzenlemiştir.
İkinci projede ‘2009 Teklif Çağrısı’ döneminde bağımsız dış uzmanlarca yapılan içerik değerlendirmeleri sonucu, ‘Bilgisayarda Teknik Servis’ isimli çalışma sonucu Almanya ve Romanya’ya 30’er günlük 49 bin 500 Euro bütçe ile 6 öğretmen ve 18 öğrenci bu projeden yararlanacaktır.
Bu projemiz üç akışlıdır. Birinci uygulama tarihi (akışı) 25 Ekim-22 Kasım 2009 tarihleri arasında Almanya ve Romanya’ya yapılacaktır. Üçüncü akış ise; 17 Ocak ile 13-14 Şubat 2010 tarihinde başlayıp, bitecektir.
Karacabey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bu projede çalışmalarını devam ettirerek ikinci kez büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu başarıda Kaymakamımız Dursun Balaban’ın yanı sıra, KTSO Başkanı Özer Matlı, KTSO Meclis Başkanı Tarık Tezel, ile BTSO Üyesi Mahmut Çayır’ın önemli katkıları oldu. Projede görev alan Okul Müdürü Remzi Çerşit’e, Öğretmenlerimiz; Mustafa Tura ve Cengiz Puşulu`ya ve her iki projede de büyük özveride bulunan öğrencilerimize teşekkür ederim. Proje çalışmalarının Karacabey`deki tüm eğitim kurumlarımızda da olmasını dilerim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.