Anne kutsal bir varlıktır!

Anne kutsal bir varlıktır!
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, “Anneler Günü” nedeniyle bir açıklama yaptı.
Kadın Kolları Başkanı Kıymet Kırlı ile Başkan Yardımcısı Nadide Öktem önderliğindeki CHP’li bayan üyeler; Gönül Avil, Fatma Mendeş, Gönül Karabaş, Nihal Atış, Nilgün Alan, Aysu Çağlı, Meral Yenialaca ile Huriye Günata, anneliğin önemine değindi.
 İlk kez 1907 yılında kutlanmaya başlanan Anneler Günü’nün kısa sürede tüm dünyaya yayıldığını belirten CHP’li bayan üyeler, Türkiye’de ise 1956 yılında çıkartılan bir kararname ile her Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlandığına işaret etti.
Anneliğin kutsal olduğuna dikkat çeken CHP Kadın Kolları üyeleri şunları söyledi; “Anne, insanlık tarihinde bir benzeri daha görülmeyen kutsal bir varlıktır. Başka hiçbir varlık onun yerini tutamaz. Çocukların hayattan zevk almaları, kendilerinde var olan yeteneklerini geliştirmeleri ve mutlu yetişkinler haline gelmeleri isteniyorsa, onların fiziksel, duygusal, toplumsal ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Özellikle annelerin ilk görevi, çocuklarının bakımını sağlamak ve onları korumaktır. Hayatın özellikle ilk yıllarında çocuk, tamamen annenin bakımına muhtaçtır.
Anne, çocuk için en önemli etkendir
Çocuğun kutsal gelişimi ile sağlıklı bir insan olabilmesi çok önemli bir etkendir. Çocuğun anne sevgisi açısından sıcak bir ortamda büyütülmesi, onu çevreleyen korucu bir atmosfer olarak nitelendirilmektedir. Çocukların gerek yaşıtlarıyla, gerekse de aile içi bireylerle iyi ilişkiler kurabilmesi ancak anneler sayesinde mümkündür.
Çocukların okul ve günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları çözümlemeleri, heyecanlarıyla başa çıkabilmelerinde anne birinci derecede etkindir. Çocuğun ruhsal ve fiziksel yapıları çok iyi bilinmelidir. Anneler, çocuklarının hangi konuda, nerede ve nasıl olduklarını iyi tespit etmelidirler.
Cennet annelerin ayağı altındadır
Çağımızda teknolojinin gelişimi doğrultusunda, insanların ihtiyaçları da doğal olarak artış göstermektedir. Rahat geçinebilmek, bazı ihtiyaçları yeterli düzeyde karşılayabilmek için ailelerin yeterli gelir elde etmeleri gerekmektedir. Her ailenin yaşam koşulları farklıdır. Ancak, daha iyiye ve rahata ulaşmak için babanın dışında annelerin de çalışması gerekmektedir. Annenin çalışması, sorumluluğuna ek bir yük getirmektedir. Özellikle bizim toplumumuzda annelere büyük sorumluluklar yüklenmektedir. Bu da annelerin değerini ve kutsallığını daha da arttırmaktadır. Unutmayalım ki, ‘Cennet, annelerin ayağı altındadır.’ Tüm annelerimizin gününü kutluyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.