Alo Meltem (Halkın Sesi)

Alo Meltem (Halkın Sesi)



Ölümden döndüler
Karacabey trafiği karman çorman. Yetkililer herhangi bir önlem almamakta ısrar ediyorlar. Yazık değil mi yollarda kaybedilen zaman ve para kaybına? Karacabey’de böyle üzücü kazaların olması maalesef çok doğal hale geldi. Hiç bir denetim yok. Ehliyetsiz motosiklet sürücüleri her yerde cirit atıyor. Bakımsız ve aşırı gürültü çıkarıyorlar. Yatağımızdan egzostsuz motosikletlerin canhıraş gürültüsüyle fırlıyoruz. Hasta mı var, yorgun mu var kimsenin umurunda değil. Araçlarındaki müzik sistemlerini sonuna kadar açarak sinir katsayımızı yükseltiyorlar. Karacabey Emniyet Müdürlüğü’nü ve Belediye’yi bu konuda önlem almaya davet ediyorum. Bir de Gazi ve Emirsultan Mahallelerine yetkililer nasıl ulaşıyorlar? Tam bir keşmekeş.
***
Birey Dershanesi açıldı
Yeni açılan dershanelere başarılar diliyorum. Umarım gençlerimize ve Karacabey eğitimine yararlı olur çıtayı özlenen seviyeye getirirler. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı OKS’ de bir takım köklü değişiklikler yaptı. Bu değişikliklere göre; OKS sıralamasında ortak sınavlar kadar ders notları ve kanaat notları önem kazandı. Bu durum, umarız öğretmenlerin not istismarına rol açmaz. Ne bileyim, falanca zenginin, falanca başı büyüğün oğluna en yüksek not falan. Kayırmalar vb. Yakında yürüyüşü bile değişmiş, Mercedes’le gezen öğretmenler görürsek şaşırmayalım. Burası Türkiye, bu işin cılkı çıkar yakında. Tekrar eski sisteme dönülür.
***
Cumhuriyet Koşusu’na Atatürk damgası
Atletizm tüm sporların anasıdır. Okullarda atletizme daha fazla önem verilmesi gerekir. Ekonomik olduğu gibi herkesin yapabileceği spor dalı olan atletizm bazı okullarda her nedense yok sayılacak kadar azaldı. Bazılarında da adaletsizlik öne çıkıyor. Cumhuriyet Koşusu’nda bir kez daha görüldü ki 10 yaşındaki çocukla 12 yaşındaki, çocuğun aynı mesafede koşturulmasına göz yumulması, sahtekârlığı özendiriyor. Öğrencilerin eğitimin temelinde öğretmenlere güveni sarsılıyor. Kendinden büyüklerle yarışırken, hayal kırıklığına uğrayan öğrenci, sporun mayasının sahtekârlıkla yoğrulduğunu düşünüp, belki de kendisi de aynı duygularla büyümeye başlıyor. Lig Heyeti’nin atletizme ilgi göstermesi sevindiricidir. Ancak yarışlarda adaleti sağlamak durumundadır. Aksi halde iyi niyetle yapılan organizasyonların uzun vadede yarar yerine zarar verdiği ortadadır. Unutulmamalıdır ki ağaç yaşken eğilir.
***
Teröre öfke çığ gibi büyüyor
Üniversiteli genç öğrenci kardeşlerimiz yürüyüşte son derece vakur ve onurlu davrandılar. Hepsini alınlarından öpüyoruz. Askerlik Şubesindeki karşılama ve konuşmalar da çok güzeldi.
***
Teröre öfke çığ gibi büyüyor
Sizlerle gurur duyuyoruz. . Kutsal vatanın kutsal çocukları. Unutmayın ki şehitlerin öcü alınacaktır. Gözlerinizdeki ışığı ömrüm boyunca unutmayacağım.
***
Yaz saati uygulaması sona eriyor
Kendimi bildim bileli saatler geri alınırken gece 2’den 1’e ileri alınırken de 1’den 2’ye alınırdı. Ne değişti de bu iş gece 3 lere 4lere kaldı? Bunca zaman yanlış mı yapılıyordu bu uygulama? Bilen varsa anlatsın…
***
Ölümden döndüler
Karacabey trafiği berbat halde. Yetkililer hemen önlem alsın. Sevgi Yolu trafiğe kapandı ama Emirsultan tarafına nasıl gidilecek, oradan heykele nasıl çıkılacak? Düşünmeden, tedbir almadan bu yollar trafiğe kapatıldı. Evimize yürüyerek gitmeye razıyız da, hastalar, çoluk çocuk, kış kıyamet, karda ne olacak? İstenirse çaresi de bulunur. Mesela hükümetin arasındaki cadde gidiş-geliş olsun. Bu sokakta park yasağı olsun. Bu caddede ki çukur, su geçişleri, kaldırımlar falan genişletilip, düzenlenip, daha çabuk geliş-gidişe imkân yaratılabilir. İlçe Trafik Komisyonu ne iş yapıyor?
***
Yine Terör
BU VATAN KİMİN? Bu vatan toprağın kara bağrında Sıradağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir. Tutuşup kül olan ocaklarından, Şahlanıp köpüren ırmaklarından, Hudutta gaza bayraklarından alnına ışıklar vuranlarındır. Ardına bakmadan yollara düşen. Şimşek gibi çakan, sel gibi coşan. Huduttan hududa yol bulup koşan. Cepheden cepheyi soranlarındır. İleri atılıp sellercesine. Göğsünden vurulup tam ercesine. Bir gül bahçesine girercesine. Şu kara toprağa girenlerindir. Tarihin dilinden düşmez bu destan. Nehirler gazidir, dağlar kahraman. Her taşı yakut olan bu vatan. Can verme sırrına erenlerindir Gökyay’ım ne yazsan ziyade değil. Bu sevgi bir kuru ifade değil. Sencileyin, hasmı rüyada değil, Topun namlusundan görenlerindir.
***
Canımızı seve seve veririz!
Takdir ediyorum biricik dostlarımı! 🙂 Onlardaki yürek bizi idare etmekte olan ya da idare ediyormuş gibi görünen mevcut iktidardakilerden yalnızca ve yalnızca birinde olsa şehit kardeşlerimiz şu an aramızda olurdu!
***
M.Murat Taşer babasının yolunda
Kardeşimle gurur duyuyorum. Bu vatan için önemli işler başaracağına yürekten inanıyorum. O babasının izinden değil, kendi hedefine doğru ilerliyor. Keşke herkesin bir hedefi olsa. “Bi tanem benim”, canım kardeşim
***
Cumhuriyet Koşusu’na Atatürk damgası
Beden eğitimi öğretmenlerinin kısıtlı imkânlarla yaptığı Cumhuriyet Koşusu çok güzel oldu. Emeği geçenleri kutluyoruz. Ancak yarışlarda yaşı büyük öğrencilerin yer aldığını görüyoruz. Bunlar çok çirkin. Eşitliği öldürüyor. Atletizmin yanında diğer spor dallarına da ağırlık verilmesini istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sportif etkinlikleri daha da arttırması gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.