Teröre öfke çığ gibi büyüyor

Teröre öfke çığ gibi büyüyor
Karacabey’de terörü protesto için sokağa dökülen yüzlerce üniversite öğrencisi PKK’ya lanet yağdırdı.
Türkiye’de terörü protesto için sokağa dökülen milyonlara dün Karacabey Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve akademisyenleri de katıldı.
Sadık Yılmaz Yerleşkesi bahçesini dolduran yüzlerce üniversiteli genç protesto yürüyüşünü Karacabey Jandarma Komutanlığı önünde noktaladı. Üniversite öğrencileri protesto yürüyüşünde uğradıkları Cumhuriyet Meydanı’nda halkın alkışları arasında karşılandı. Meydanı dolduran öğrenciler şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı’nı okuyan öğrenciler, sloganlar eşliğinde Jandarma Komutanlığı’na doğru yürüyüşe geçti.
Buradan Karacabey Jandarma Komutanlığı önüne gelen üniversite öğrencilerine halktan da yüzlerce kişi katıldı. Üniversite öğrencileri ve akademisyenler adına Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil’i ziyaret eden Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prf. Dr. Ahmet Avinç, askerin sonuna kadar yanında oluklarını belirterek taziyelerini iletti. Üniversite öğrencisi İsa Çetinkaya, Jandarma Komutanlığı önünde Hakkari, Dağlıca’da şehit düşen askerlerin isimlerini teker teker okudu. Çetinkaya’ya öğrenciler hep bir ağızdan “Burada” diye karşılık verdi. Öğrencilerin bu anlamlı hareketi sonrası askerlerin duygulu anlar yaşadığı gözlendi.
Terörü protesto ve askere destek yürüyüşüne katılan öğrenciler taşkınlığın yaşanmadığı gösterinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.