Ak Partili kadınlar “Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı

Ak Partili kadınlar “Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı
AK Parti Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Devlet Hastanesi’ni ve Pazaryeri’ndeki kadınları ziyaret etti.
AK Parti Kadın Kolu Başkanı Nurgül Özatilla ve yönetimi önce Devlet Hastanesi A blokta yatan kadın hastalara hem geçmiş olduk dileklerini sundu, hem de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak bayanlara birer karanfil dağıttı.
Ardından Pazaryeri’nde çalışan bayanları da unutmayan AK Partili kadınlar günün anlam ve önemine değinerek, çeşitli hediyeler verip, bu önemli günlerini kutlayarak emekçi kadınlara sadece bir gün değil her zaman yanlarında olduklarını belirttiler.
Nurgül Özatilla, “Günün önemi nedeniyle hastalarımıza moral verip ve pazaryerinde pazarcılık yaparak evlerine kazanç sağlamaya çalışan kadınlarımızı ziyaret ediyoruz. Her kadın bir çiçektir ve çiçekler kadınlarımıza yakışır diyerek toplumumuzun mimarı kadınlarımızı hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Kadınlarımızı yalnız özel günlerde değil her gün sahipleniyor ve destekliyoruz” diye konuştu.
Bugünün önemine değinen Özatilla, “8 mart 1857 kadınların erkelere eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın temsili başlangıç tarihi ve kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başladığını ve bugünlere nasıl gelindiğini hatırlatılması için özel bir gün. Sizce bir kadına verilen değeri göstermek için illaki özel bir gün mü olması gereklidir. Tabii ki hayır. Dünyanın kuruluş tarihinden bu yana kadın hep var olmuş ve tarihin her döneminde başarılı işlerin altına imza atarak kendini kanıtlamıştır” şeklinde konuştu.
Büyük önderimiz M. Kemal Atatürk kadınlarımıza seçme seçilme hakkını verdikten sonra çok önemli görevlerde bulunduğuna dikkat çeken Özatilla, “Bunlardan bazılarını belirtirsek, 1920’de ilk avukatımız Süreyya Ağaoğlu, 1921’de 2.dünya savaşında askerlerimize şifa dağıtan Safiye Ali, 1933’de Aydın’ın Karpuzlu Köyü’nde seçilen ilk kadın muhtarımız Gül Esin, 8 şubat 1935 TBMM 5. dönem seçimleri sonucunda ilk kez meclise giren 17 kadın milletvekilimiz, 1936’da Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen ilk bayan pilotumuz, 1971 ilk kadın bakanımız Dr. Türkan Akyol, 1991 Muğla Valiliği’ne atanan ilk kadın Valimiz Lale Aytaman, 1993’de Türkiye’nin ilk kadın başkanı Tansu Çiller, 2005 anayasa mahkemesi başkanlığına seçilen ilk kadın Tülay Tuğcu ve 2007’de TÜSİAD başkanlığına seçilen kadın Arzuhan Doğan Yalçındağ’dır. Gördüğümüz gibi kadınlarımız gücünü her alanda kanıtlamışlardır. Çok değerli hanımlarken yapamam ben başaramam demeyelim. Çalışalım. Üretelim. Her alanda hakkımızı sonuna kadar savunalım. Hepimizin kadınlar günü kutlu olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.