29 Ekim bu yıl daha anlamlı

29 Ekim bu yıl daha anlamlı
Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde laik bir devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuri-yeti’nin 84. yıl kutlamaları bu kez daha anlamlı kutlanıyor.
29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan “Cumhuriyet” önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdi. Meclis önergeyi kabul etti.
Böylece Türkiye devletinin yönetim biçimi “Cumhuriyet”, adı da “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” olarak belirlendi. Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk “Cumhurbaşkanı” oldu. Cumhuriyet’in ilanı yurtta sevinç ve coşku ile karşılandı. İlk günden bu yana da coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.
Karacabey’de önceki gün Cumhuriyet Koşusu ile başlayan 29 Ekim kutlamaları dün Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı”ndaki törene Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Elliatlıoğlu, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Savcısı Mine Soylu İzmir, Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Karacabey M.Y.O. Müdürü Prof. Dr. Ahmet Avinç, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Çelenk sunma töreninin ardından halkın ve öğrencilerin katılımıyla bisiklet turu düzenlendi. Daha sonra 11 şehit ailesi Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Elliatlıoğlu, Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak ve diğer daire amirlerinden oluşan heyetler tarafından ziyaret edildi. Kaymakam Balaban ile Yzb. Erbil, Şehit Hv. SSS. Tğm. Bahadır Tayfur’un ailesi Ayhan ve Nevin Tayfur çiftini evinde ziyaret ederek Türk Bayrağı takdim verdi. Balaban, vatanı için şehit olan askerlerin acısını hala içlerinde taşıdıklarını belirterek bir kez daha taziyelerini iletti. Şehit Bahadır Tayfur’un annesi Nevin Tayfur’da “Vatan Sağolsun” diyerek taziyeleri kabul etti. Balaban, şehit annesinin sözü üzerine “Böyle analar oldukça bu milletin dirliğini ve birliğini hiçbir güç bozamaz. Zor günler geçirdiğimiz bu dönemde ulus olarak birlik içinde olmalıyız” dedi.
Kaymakam Dursun Balaban, bu sabah saat 09.30 ile 09.45 arasında kutlamaları kabul edecek. Saat 10.00′da M.Fehmi Gerçeker Stadyumu’nda start alacak kutlamalarda ise ilk ve orta dereceli okullar gösteriler sunacak. Kutlamaların ardından Atatürk Parkı’nda halka helva ve ayran ikramı yapılacak. 29 Ekim gecesi saat 19:00’da ilçe halkının da katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda fener alayı yürüyüşü başlayacak. Son günlerdeki Şehit sayılarının artması üzerine halk konserinin iptal edildiği belirtilirken bugün saat 20:45’te Sütaş’ın katkılarıyla Atatürk Parkı’nda havai fişek gösterisi yapılacağı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.