Yeniköy’de tersane çıkmazı!

Karacabey’in turizm merkezi Yeniköy gemi sanayicilerinin gözdesi olurken, çevre ve insan sağlığı göz ardı ediliyor.Kurşunlu’da kurulan “Çekeç”in ardından Kaymakamlık ve iktidar partisinin ilçe yöneticileri yöre halkının tepkisini çekmeye başladı. Çekeçlerde gemi tamiratı yapan firmaların denizi rastgele ve izinsiz doldurdukları iddia edilirken, sakin ve temiz bir yer olan Yeniköy’ün çevre kirliliği, gürültü ve ağır metallerle doğa katliamıyla karşı karşıya kalacağı konuşuluyor.
Yeniköy ile Bandırma’nın Dutlimanı arasındaki koylarda her geçen gün çoğalan tersane inşaatları Güney Marmara sahillerini yavaş yavaş yok ederken, çevrecileri patlama noktasına getirdi.
Malkara’ya kurulmak istenen çekeçe, vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Kaçak “Çekeçlerle” ilgili yüzlerce imza toplayan vatandaşlar, Yeniköy sahillerini tehdit eden kaçak tersanecilerin, önüne geçilmesini istedi. Yeniköy halkının imza toplayıp Karacabey kaymakamlığı ve Belediye’ye yaptıkları şikayetlerin sonuç verip vermeyeceği büyük bir merakla bekleniyor.
Yeniköylüler, “Halk olarak böyle bir ağır sanayiyi sahillerimizde istemiyoruz” diyor. Kurşunlu’da görüldüğü gibi, tersanelerin 24 saat süreyle çalışması büyük gürültü ve çevre kirliliği yaratıyor. Gürültü, özellikle yaşlılar ve bebekler üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Taşlama sırasında çıkan pas, zaman zaman sis perdesi gibi Kurşunlu’nun üstüne çöküyor. Bayanlar, balkonlarına çamaşır asamıyor, astım hastaları nefes alamıyor. Pas, çocuklarda yaralara da neden oluyor.
Dolayısıyla şikayetler sürekli artıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.