Hari, yerel basına destek verdi

Anavatan Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Hari, İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının yasalaşması halinde yerel gazetelerin büyük bir bölümünün yayın hayatının sona ereceğini söyledi.
Tasarının, kamu yatırımlarındaki basın ilanı zorunluluğunu kaldıracağını ve böylece yerel gazetelerin en önemli gelir kaynağını kaybedeceğini vurgulayan Hari, ”AKP hükümeti yandaşı olmayan kişi ve kuruluşlar susturulacak mı? Medya sadece AKP yanlısı mı olacak? AKP’nin demokrasi anlayışı böyleyse, bunun adı demokrasi değil, faşizmdir” diye konuştu.
Yerel basını batırmak amacıyla başlatılan ekonomik engellerin Türk Milleti’nide susturmak anlamına geleceğini kaydeden Mustafa Hari, hiç kimsenin tek taraflı basın özlemiyle ülkeyi yönetemeyeceğini savundu. Hari, yerel basının demokrasilerde Cumhuriyet’e bağlı kalarak, yol gösteren ve yanlışları eleştiren kurumlar olduğuna dikkat çekerek, AKP iktidarının birçok kurumla kavga ve kaos ortamı yaratmak konusunda becerikli olduğunu, ancak bu davranışların halkı bezdirdiğini belirtti. Hari, ”AKP döneminde çiftçi, esnaf, memur ve işçiler kan kusup, kızılcık şerbeti içtik deme noktasına getirildi. Şimdi de Anadolu’nun gücü ve sesi durumundaki yerel basını bataklığa itiyorlar. Böyle demokrasi olmaz. Bunlar ancak faşist bir yönetimde olar. Ancak Türkiye’de herkesi kendine köle edecek bir zihniyete yer yoktur. Yerel basın susturulamaz ve ortada sadece iktidar yanlısı medya bırakılamaz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.