Yangın çıktı, trafik felç oldu

Yangın çıktı, trafik felç oldu
Mustafakemalpaşa-Susurluk Karayolu üzerinde 300 dönüm arazide çıkan yangın, büyük zorluklarla söndürüldü.
 Önceki gün Kosova rampası civarında saat 17.00’de başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.
 Çıkan yangında 300 dönümlük biçilmiş arazi kül olurken, seyir halinde bulunan yüzlerce araç kilometrelerce kuyruk oluşturdu.
 Yangın söndürme ve soğutma faaliyetlerini yürüten Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri, geniş bir alana yayılan yangını söndürmede zorluklar yaşadı. Çevrede bulunan beldelere bağlı itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına yardımcı oldu.
 Yangının, Türkiye’nin en işlek İzmir-İstanbul karayolu üzerine yakın bir alanda çıkması trafiği felç ederken, araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu.
 Olay yerine gelen Mustafakemalpaşa ve Susurluk Trafik Ekipleri birlikte koordineli bir şekilde çalışarak trafik akışını sağlarken, sürücülerle polis arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.
 Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yangının çıkış gerekçesini araştırdığı belirtildi. 45 dönümlük zeytin ağaçları ile birlikte yaklaşık 300 dönümlük biçilmiş anız arazisinin kül olduğunu açıklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.