Sıcaklar hayvanları olumsuz etkiliyor

Sıcaklar hayvanları olumsuz etkiliyor
Bursa Veteriner Hekimler Odası Karacabey Temsilcisi Veteriner Hekim Hayati Demirel, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sahipsiz hayvanlar için sokaklara veya cam önlerine su konulması gerektiğini söyledi.
Veteriner Hekim Hayati Demirel, küresel ısınmayla birlikte artan ve mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıkların insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkilediğini kaydetti. Sıcak günlerde hayvanların sağlığına dikkat edilmesi, evcil hayvanların sıcaklarda mutlaka serin yerlerde tutulması gerektiğini vurgulayan Demirel, “Zaten ortam uygunsa hayvan gidip serin yerler arayacaktır, ama zorunlu barındırılan yerlerde, hayvanlar mutlaka serin yerlere alınmalıdır. Önlerine mutlaka istedikleri zaman içebilecekleri kadar su konulmalıdır“ dedi.
Demirel “Evcil hayvanlar kadar dışarıda yaşayan hayvanlar da düşünülmeli. Bu amaçla sahipsiz hayvanların da içebilmesi için sokaklara, pencere önlerine kaplarda su konulmalıdır. Bu, hayvanlara yapılacak en büyük iyiliktir“ diye konuştu.
Yine sıcak havalarda özellikle ev hayvanlarına efor sarf edecekleri faaliyetler yaptırılmaması gerektiğine dikkati çeken Veteriner Demirel, çiftlik hayvanlarının da yine serin yerlerde barındırılması, önlerinden sularının eksik edilmemesinin son derece önemli olduğunu, meraya çıkış saatlerinin de iyi ayarlanması gerektiğini bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.