Yalazı’dan ucuz ulaşım müjdesi

Yalazı’dan ucuz ulaşım müjdesi
Karacabey Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, şehir içi ve şehir dışı ulaşımında yapılacak yeni düzenlemeler ile İzmir yolu üzerinde inşa edilecek cep terminali projesine ilişkin vatandaşları bilgilendirdi.
Sözlerine otobüs terminalinin Çatrık Mevkii’nde yapılmasının daha doğru olacağını vurgulayarak başlayan Şaban Yalazı, otobüs terminalinin bugünkü yapısıyla Devlet Hastanesi’nin büyüme alanının daralttığını, İzmir yolu üzerinde ise, Karacabey’in tanıtım fırsatının da kaçırıldığını belirtti.
Ege Bölgesi’ndeki il ve ilçelerde öğrenim gören gençlerle, o yöne gitmek isteyen vatandaşların Karacabey’e ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşadıklarına değinen Yalazı, “İzmir yönünde otobüs beklemek ayrı bir dert, Karacabey’e dönüşte Çatrık Mevkii’nde yol ortasında kalmak ayrı bir dert” diyerek, ilçede yıllarca el atılmayan bir soruna ışık tuttu.
Aynı bölgede bir otobüs terminali inşa etme fırsatının kaçırılmasını eleştiren DP Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, vatandaşlardan gelen Bursa’ya sefer sayısı ve bilet fiyatlarının yüksekliği konularındaki şikayetleri şu sözlerle değerlendirdi:
“Bursa’ya yolcu taşımacılığı yapan Belediye otobüslerinin sefer sayısı ile araçların yenilenmesi konuları gözden geçirilecektir. Eski araçlar yenilenmeli, bilet fiyatları da vatandaşların tepkisine yol açmayacak makul bir düzeyde belirlenmelidir. Burada amaç, insanlarımızın rahat ve ucuz ulaşım olanağı olmalıdır. Belediyeciliğin asıl görevi halkının şikayetlerini ortadan kaldırmak ve onların mutlu olduğunu görmektir. Şehir içi ulaşımda ise, kapalı durak sayısı artırılmalı, dolmuşların rahat ve modern olması teşvik edilmelidir. Modern şehirleşme sürecinde kente yenilikler ve gelişmeler gelirken, belediyeler asla insanların huzur ve mutluluğunu göz ardı edemez.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.