Yakın Doğu Üniversitesi tanıtıldı

Yakın Doğu Üniversitesi tanıtıldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi Esra Sevim, Karacabey Sınav Dershanesi öğrencilerine okulunu tanıttı.
Sınav Dershanesi Karacabey Şube Müdürü Yekta Bahçeci öncülüğünde, öğretmenlerin de katıldığı tanıtım konferansı öğrenciler tarafından ilgi gördü.
İlk olarak Yakın Doğu Üniversitesi’ni anlatan slayt gösterimiyle programına başlayan Esra Sevim, daha sonra okulla ilgili öğrencilere ayrıntılı bilgiler verdi.
1988 yılında kurulan Yakın Doğu Üniversitesi’nin Avrupa Üniversiteler Birliği’ne (EUA), UNESCO bünyesindeki Uluslararası Üniversiteler Birliği’ne (IAU), Uluslararası Mühendislik Eğitimi Topluluğu (IGIP) ile İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu’na (FUIW) tam üye olduğuna dikkat çeken Esra Sevim, eğitim kalitesinin üst düzeyde olduğuna işaret etti.
55 değişik ülkeden gelen seçkin öğrencileriyle Yakın Doğu Üniversitesi’nin Uluslararası bir kimliği bulunduğuna değinen Esra Sevim, okulun yetkin öğretim kadrosuyla da dikkat çektiğini vurguladı.
Esra Sevim, “Karacabey’li biri olarak, Kıbrıs’ta okumaktan ilk başlarda çekindim. Ancak, oraya gittikten sonra fikirlerim tamamen değişti. Yüksek düzeyde eğitim olanaklarıyla, 55 farklı ülkeden gelen 15 bin öğrenci, çağdaş bir kampüs alanı içerisindeki düzeni ve estetik açıdan mükemmel dokusuyla Yakın Doğu Üniversitesi önemli bir fırsattır.
Üniversitemiz, 500 bini aşan basılı kaynak kitaplarıyla Ortadoğu’nun en büyük kütüphanesi, fakülteleri, labarotuvarları, atölyeleri, bilgisayar merkezleri, yurtları, olimpik kapalı yüzme havuzu ve diğer sosyal, sportif tesisleriyle göz kamaştırmaktadır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.