Vicdansız sürücü yakalandı

Vicdansız sürücü yakalandı
Karacabey Bakırköy kavşağında karşıya geçmek isteyen Altun Sancak’a çarparak ölümüne neden olan sürücü, jandarmanın titiz çalışması sonucu yakalandı.
Jandarma ekipleri olay yerinde düşen aynadaki seri numaradan yola çıkarak, Türkiye’deki yetkili ve özel 500 servisle irtibata geçip firari sürücüyü aracına ayna alırken yakaladı.
İl Jandarma Komutanlığı, Bursa-Balıkesir karayolu Bakırköy kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada, Altun Sancak yanında bulunan bayan arkadaşı ile birlikte otobüsten inip yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Bursa istikametinden Balıkesir yönüne seyreden plakası belirlenemeyen bir araç Altun Sancak’a çarptı. Ağır yaralı Altun Sancak olay yerinde hayatını kaybetti.
Kazanın ardından olay yerinde inceleme yapan İl Jandarma Komutanlığı uzman ekipleri, bir adet sol ayna bularak geniş çaplı araştırma başlattı. Jandarma, önce olay yerinde bulunan aynanın seri numarasından aracın 2004 model bir minibüs olduğunu tespit etti. Altun Sancak’a yapılan otopside çarpmanın etkisiyle beyin kanaması geçirerek öldüğü belirlendi. Sancak’ın elbiselerinde yapılan incelemede aracın kaportasına ait olduğu sanılan boya parçaları buldu. Elde edilen kanıtlardan yola çıkarak aracın Parlement Mavisi olduğunu tespit eden jandarma ekipleri soruşturmayı genişleterek, savcılık kanalıyla 500 özel ve yetkili servisle irtibata geçti.
Bir yedek parça dükkanı sahibinin kapalı olmasına karşın özel bir müşterisine parça vermek için işyerini açtığı ihbarını değerlendiren jandarma ekipleri, birisi kaportacı olan iki şahsı, şüpheli minibüse ait sol aynayı kredi kartıyla ödeme yaparak aldığını belirledi.
Aracı kullandığı tespit edilen İ.P. isimli kişi evinde gözaltına alınırken, minibüsün boyası ile Altun Sancak’ın montundaki boya kalıntısının yapılan kriminal incelemede uyuştuğu ortaya çıktı. Araçtaki ezik bölümde de Altun Sancak’a ait kıl örneği bulundu. Zanlı ilk sorguda kazayı itiraf ederek cezaevine konuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.