Vergi mükelleflerine yeni düzenleme

Vergi mükelleflerine yeni düzenleme
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, vergi mükelleflerinin banka hesaplarına uygulanan haciz işlemlerinde değişikliğe gidildiğini duyurdu.
Matlı, yaptığı yazılı basın açıklamasında; Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan mükelleflerin vergi borcunu tahsil etmek amacıyla, banka hesaplarındaki para miktarının tamamının haciz işlemi uygulamasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin girişimleri sonucu durdurulduğunu bildirdi.
Vergi mükelleflerinin borcu tutarındaki paraya el konulacağını belirten Matlı, “Maliye Bakanlığı’nın uygulamasında mükelleflerin banka hesabında bulunan para miktarının tamamı haciz ediliyordu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin girişimleri sonucu bundan sonra yalnızca borcu kadar olan kısmına haciz uygulanacak. Örneğin; Bankada 1000 YTL parası olan mükellefin, 100 YTL vergi borcu var. Haciz işlemi bu 100 YTL’ye uygulanacak. Vergi borcu 1000 YTL olan mükellefin 300 YTL bankada parası varsa, haciz işlemi 300 YTL’ye uygulanacak. Geriye kalan tutar içinse ayrı haciz işlemi yapılması gerekmektedir. Üyelerimiz yanlış bir uygulamayla karşılaşırlarsa hemen odamıza başvursunlar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.