Üretici mağdur olmasın!

Üretici mağdur olmasın!
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Orhan Karabaş, hasat zamanı gelen buğday fiyatlarının bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi.
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Haziran ayının ilk haftasında fiyat belirleme çalışmasına gidileceğini duyurmasının ardından bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, “Çiftçinin sırtı yerden kalkmalı. Buğdayın maliyeti hesaplanarak en az 700 TL fiyat belirlenmelidir” dedi.
TMO’nin ödemeleri peşin olarak yapması gerektiğini savunan CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, üreticinin tüccar-ların insafına bırakılmamasını istedi.
Karabaş, “Buğday üreticisi tüccarların insafına bırakılmamalıdır. Yıllardır umduğunu bulamayan üreticiye devletin sahip çıkması gerekir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi hükümet, çiftçinin mazotundaki ÖTV’yi kaldırmak, gübre ve ilaç gibi temel girdilerdeki KDV oranını yüzde 1’e çekmek zorundadır. AKP iktidarı çiftçimizi, köylümüzü bu yılda ithalat kıskacında bırakıp, onların sırtını yerden kaldıramaz duruma getirmemelidir. İktidarın bu kanudaki yanlışlarından bir an önce dönmesini istiyoruz. Üreten kesimlerin hakkı mutlaka verilmelidir. Ülkemizde üretim sorunu yoktur ancak, yönetim sıkıntısı vardır” diyerek konuya dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.