Üniversite kayıtları başladı

Üniversite kayıtları başladı
Karacabey MYO’nu kazanan öğrencilerin kayıtları bu gün başladı.
Adaylar kayıt için lise diplomasının aslı, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgah, 12 adet vesikalık fotoğraf, katkı payıyla ilgili belge ile varsa üniversitenin istediği diğer belgeleri de yanlarında getirmesi istendi.
Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların, ÖSYS sonuç belgesinde kendileri için belirtilen tarihte kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Adayların bizzat yaptırmaları gereken kayıtta, istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Kayıt süresi içinde işlemlerini yapmayan adaylar, üniversite hakkını kaybetmiş sayılacak. Adayların ÖSS yerleştirme sonuç belgeleri ellerine ulaşmamış olsa bile kazandıkları üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabilecekler.
Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim programlarını kazanan adaylar ise kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne başvuracak.
2006-2007 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda adaylar türban konusunda “kılık-kıyafet ile ilgili olarak oluşmuş hukuki mevzuata uymaları” gerektiği belirtildi.
Yurt Kayıtları da başladı
Öğrenci yurtlarına kayıtlar da bugün başlıyor. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarına asıl listeden hak kazanan öğrencilerin en geç 15 Eylül’de kazandıkları yurda giderek kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yurt kayıtlarında aile maaş-ücret belgesi, ÖSS yerleştirme sonuç belgesi, varsa öncelik belgesi ve son 6 ay içinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf isteniyor. Fotoğrafta kız öğrencilerin, düzgün kıyafetli ve başı açık olması, erkek öğrencilerin ise sakalsız olması koşulu aranıyor. Asıl kayıtların tamamlanmasının ardından yedek listeden yurt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları yapılacak. Yedek listedeki öğrenciler asıl listeye girene kadar ücret karşılığı yurtlarda kalabilecekler.
Kayıt yaptıran öğrencilerden, normal yurtlar için 175 YTL depozito yanında aylık 57 YTL yurt ücreti alınacak. Standartları yüksek diğer yurtların ücretleri ise aylık 66-210 YTL arasında değişiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.