Burası sit alanı mı?

Karacabey Pazar Yerinin tamamının yıkılmasına karşın fırının hala yerinde duruyor olması kafalarda soru işareti yaratıyor!
Burası sit alanı mı?
Karacabey Pazar Yeri’nde balık pazarı ve kahvehane yıkılırken, Belediye’nin markete ve fırına dokunmaması kafaları karıştırdı.
Belediyenin yeni Pazar yeri projesi gündeme ilk geldiği günden buyana hep soru işaretleri yarattı. Projeler çizildi, beğenildi, beğenilmedi derken, içlerinde beklide en basiti yaşama geçirilerek inşaata başlandı. Temel atma töreni ile başlayan inşaatın bitmesine sayılı gün kala Belediye son dakika değişikliği ile balık pazarını yenileme amacıyla yıktı. Bundan Pazar yerindeki kahvehane de nasibini alarak yerle bir oldu. Bir iddiaya göre Pazar yerindeki elektrik trafosu da yıkılarak inşaata dahil edilecek.
Pazar yeri inşaatında sona yaklaşırken, son dakika kararları vatandaşlar arasındaki tepkiyi arttırdı. Sözlerin birbirini tutmamasını hayretler içinde izleyen Karacabeyliler yıkılmayan fırın için, “Burası sit alanı mı?” diye konuşmaya başladı. Pazar yeri balıkçıları mahalle arasındaki bir sokağa sıkıştırıldı. Kahvehane de bir kulübeye sığdırılıp mahalle arasına konuldu. Yeni projeler üreten Başkan Koç, şimdide tahıl dükkanlarına göz dikerek yeniden inşaatçılığa soyundu.
Belediye’nin müteahhitlik yapmasını ve adamına göre değişen ayrımcılık sergilemesini eleştiren vatandaşlar; “Kimin ne yaptığı belli değil. Belediye’nin uygulamaları halka değil de, belirli çıkar çevrelerine yönelik olması üzüntü vericidir” diye yakındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.