Uğur Mumcu’lar ölmez

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi Başkanı Haluk Aka, Usta gazeteci Uğur Mumcu'yu katledilişinin 20. yılında saygıyla andıklarını belirtti.
Mumcu'nun araştırmacı gazeteciliğinin yanı sıra, çağdaş ve laik düşüncenin, Atatürkçülüğün sembol isimlerinden biri olduğuna dikkat çeken Aka, şunları söyledi;
“Vurun parçalayın beni, her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır.
Aydınlıktan korkanlar, çıkarlarını yasa dışı yollardan kazanmak isteyen karanlık güçler kendilerini ve karanlık ilişkilerini açığa çıkaracağından korktukları Uğur Mumcu'yu 24 Ocak 1993'de patlattıkları bomba ile aramızdan ayırdı.
Yaşamını Türk ulusunun gelişmesine bağımsızlık ve aydınlanmasına Atatürk ilke ve devrimlerinin savunmasına adayan Uğur Mumcu, karanlıkları aydınlatmayı, yolsuzlukları açığa çıkarmayı, yoksullukların olmadığı ülke zenginliklerinin hakça paylaşıldığı bir Türkiye yaratmak için mücadele etti. Bu mücadelesinde defalarca tutuklandı. Hapis yattı ve haksızlıklara uğradı. Ancak, bu mücadelesinden hiç yılmadı, geri adım atmadı.
Böyle olmasaydı; 'Sakıncalı piyade' doğar mıydı? Kısa yaşamına 25 kitap, binlerce araştırma yazısı ve makale sığdırdı. Yaşasaydı adı Hizbullah, kontrgerilla, PKK veya adı ne olursa olsun terör örgütlerini ortaya çıkaracak, bunların binlerce insanımızı öldürülmesine engel olacaktı. Mumcu, bunların gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak üzereydi ancak, istemediler.
Menemen şehidi Kubilay, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Koşlalı, Doğan Öz, Turhan Dursun ve diğer aydınlarımız gibi O'nu da katlettiler.
Rahat uyuyun Demokrasi şehitlerimiz. Sizleri unutmadık, unutmayacağız. Yaktığınız meşale karanlıklara aydınlatmaya yolumuzu göstermeye devam edecektir.
Demokrasi ve özgürlük yolunda mücadele ederken katledilen tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz. Mücadeleniz rehberimiz olacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.