Türkiye’nin önü açık!

Orman Bakanı Eroğlu, büyük projelere imza attıklarını belirtti:
Mustafakemalpaşa’ya gelerek temel atma törenlerine katılan Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’nin önünü açacak projelere imza atmaya başladıklarına dikkat çekti.
            Karacabey Bayramdere Göleti Sulama projesi, Güllüce Döllük Sulaması, Bilecik Söğüt Dereboyu Zeyve Göleti, Manavgat Taşağıl Karabekir Göleti ve Sulaması, Uşak Sivaslı Yaylalar Göleti, Beydağı Barajı Havzası Ağaçlandırılması, Bilecik Günyurdu Mustafa Eldemir Barajı Sulaması, Antalya Elmalı Mursal Sulama İkmali ile Bursa İznik Hisardere Göleti temsili temel atma törenleri Güllüce Köyü’ndeki yoğun katılımla ger-çekleşti.
            Törene Orman Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra,  AK Parti Bursa Milletvekilleri; Ali Koyuncu, Canan Candemir Çelik, Mehmet Emin Tutan, Mehmet Tunçak, Balıkesir Milletvekili Mehmet Ali Sali, Bursa Valisi Şehabettin Harput, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Emniyet Müdürü, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Belde Belediye Başkanları, meclis üyeleri, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Balcı, DSİ Bölge Müdürü Vahit Baygüneş, Balıkesir DSİ Bölge Müdürü Şahin Durkan, İl Orman Müdür Yardımcısı Eşref Durmuş, İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, AK Parti İl Başkanı Naip Vardar, siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
            DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, temelleri atılacak tesislerin çalışma alanları ve maliyetleri ile ilgili bilgiler vererek, emeği geçenlere teşekkür etti.
            AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu “Mustafakemalpaşa’da bir ilk yaşanıyor. Açılışını yapacağımız 9 tesisin temel atma töreninin ilçemizde yapılması, büyük bir şereftir. Mustafakemalpaşa’mızın çorak topraklarını suya kavuşturmak için çalışan başta Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a, Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu’na, tüm milletvekili arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.
            Vali Şahabettin Harput “Kuvvetlinin haklı sayıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye de dünyadaki bu rekabette yerini almaya başladı. Sesimizi gür çıkaralım. Sadece Türkiye’de değil dünya milletlerinde de sesimizi duyuralım. Allah bize toprak vermiş, su vermiş, çalışan güzel başarılı insanlar vermiş. Bu güzelliklerin değerlendirilmesi için bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu projelerin gerçekleşmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
            Son olarak kürsüye gelen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Mustafa-kemalpaşa’da bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirerek “ Türkiye’nin önünü açacak olan projelere imza atmaya başladık. Dünya ekonomisindeki yerimizin değişmesi büyük ölçüde bu projelerin gerçekleşmesi ile olacaktır. Türkiye dış politikasında son yılarda bölgesel güç ortaya çıktı. Türkiye dünyada artık sözü geçen bir ülkedir” diye konuştu.
            Hükümet olarak bugüne kadar yaptıkları ve planladıkları projelerden bahseden Bakan Eroğlu, “Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sayın Sadi Kurtulanla tanıştım. Kendisi gayet heyecanlı ve istekli bir başkan. Aynı zamanda aklında bulundurduğu projelerle ilçeyi daha da ileri götürebilecek bir potansiyele sahip. En önemlisi kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi projelerinin olduğunu dile getirdi. Ben de buradan sizlere söz veriyorum ki Mustafakemalpaşa’nın Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi Projeleri en kısa zamanda hayat bulacak. Aynı zamanda cadde ve sokaklarınızın ağaçlandırılması için de Çevre ve Orman Bakanlığımızca tarafınıza ücretsiz ağaçlar tahsis etme sözü veriyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.