Türk Telekom’a anlamlı ödül

*Türk Telekom, çevre bilincinin artırılması amacıyla hayata geçirdiği E-Fatura Ormanları projesi ile Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA -International Public Relations Association) tarafından düzenlenen Altın Dünya Ödülleri’nde “En İyi Halka İlişkiler Projesi “ ödülüne layık görüldü.
 
Türk Telekom, geçtiğimiz yıl başlattığı sosyal sorumluluk projesi E-Fatura Ormanları ile Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından her yıl düzenli olarak verilen Altın Dünya Ödülleri’nde çevre dalında “ En İyi Halkla İlişkiler Projesi” ödülüne layık görüldü.
            Halkla ilişkiler ve iletişim alanında öne çıkan projeleri ödüllendirmek ve mesleki anlamda mükemmelliği ön plana çıkarmak amacıyla düzenlenen IPRA Altın Dünya Ödülleri, bu yıl 42 ülkeden 342 projenin katılımıyla gerçekleşti.
            Türk Telekom’un çevre konusundaki farkındalığı artırmaya yönelik olarak hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi olan E-Fatura Ormanları, jüri tarafından yeşil alanların ve ormanların korunmasına katkı sağlaması ile  yaratıcı çevre bilinci projesi olarak değerlendirildi. Tüm Türkiye’de 100.000 ağaç dikilmesinin hedeflendiği proje ile bugüne kadar toplam 64 ilde tamamlanan dikimlerle 89 bin ağaca ulaşılan projede dikim törenleri, Türk Telekom Okulları öğrencilerinin katılımıyla düzenlendi. Türk Telekom çalışanları dikimlerin yapıldığı illerde çalışmalarda aktif olarak yer alırken, ağaç dikimleri adeta bir şenlik havasında gerçekleşti.
Birleşmiş Milletler özel ödülüne de aday
            Ayrıca E-fatura Ormanları projesi, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen Altın Dünya Ödülleri kapsamında verilen Birleşmiş Milletleri özel ödülüne de aday gösterildi.Böylece E-Fatura Ormanları Projesi bu ödüle aday gösterilen 5 projeden biri oldu.         
            E-Fatura Ormanları, bu yıl Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 8’incisi düzenlenen Altın Pusula Ödülleri’nde de Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında Çevre dalında ödülünü kazanmıştı.
            Türk Telekom sosyal sorumluluk projeleri daha önce de uluslar arası ödüller kazanmıştı. Eğitim alanındaki dev proje olan Türk Telekom Okulları ve okullara Vitamin bağışı projeleri de daha önce Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından En İyi Toplum İlişkileri Programı dalında büyük ödüle layık görülmüştü. Vitamin bağışı projesi LACP’den En İyi İş Geliştirme İletişimi Programı ve En Yeni Halkla İlişkiler Ürünü/ Süreci/ Servisi kategorilerinde büyük ödül almıştı. Türk Telekom Okulları ayrıca, iletişim sektörünün en saygın dergilerinden “Holmes Report”un ABD merkezli yayıncısı Holmes Group tarafından verilen Avrupa SABRE Ödülleri’nde 2009 yılında “Telekomünikasyon Alanında En Başarılı Proje” olarak seçilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.