Türkiye’nin en büyük yem fabrikası açılıyor!

Türkiye’nin en büyük yem fabrikası açılıyor!
Karacabey Matlı Yem San. ve Tic. A.Ş., Türkiye’nin en büyük kapasiteli ve en gelişmiş yeni yem fabrikasını 23 Mayıs 2009 tarihinde Manisa Turgutlu’da açıyor.
Saat 12.00’de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Dr. Mehmet Mehdi Eker’in de yer alacağı açılış törenine büyük bir katılım bekleniyor.
Karacabey’in gururu olan Matlı Yem, 1988 yılından bu yana sürekli gelişerek ulusal hayvancılığın yükselmesine de önemli katkı sağladı. Turgutlu’daki 31 bin 500 metre kare alan üzerine kurulu ve son teknolojiyle donatılan fabrika 18 milyon TL’ye maloldu. Matlı Yem’in Turgutlu’daki 3.’ncü işletmesi, Avrupa’nın en büyük yem üretim tesisi unvanını alacak.
Günde 2 bin ton yem üretebilen ve 100 ton/saat kapasite ile çalışacak olan tesisin açılışına bir çok milletvekili ile bürokratın da katılması bekleniyor.
Özer ve Önder Matlı kardeşlerin sahibi oldukları Matlı Yem, her geçen gün yükselen başarı grafiğiyle Türkiye’nin saygın işletmeleri arasına girmeyi başardı. Son 12 yılda Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları arasında 449. sırada yer almayı başaran Matlı Yem, Türkiye’nin lider yem üreticisi oldu. “Gıda – Tarım – Hayvancılık” dalında ise “Hızlı Balık” ödülüne layık görüldü.
Ömer Matlı’nın vefatının ardından şirketi devralan Özer ve Önder Matlı kardeşler, sınırlı bir tesisi, Türkiye’nin en büyük yem fabrikasına dönüştürmenin haklı onurunu yaşadıklarını kaydetti.
Matlı kardeşler, 1995 yılında şirketin başına geçtikten sonra Karacabey’deki tesise, 2 yeni fabrika daha ekleyerek, kapasiteyi yüzde 60 oranında arttırdı. 50 ton/saat palet üretim ve 70 bin ton kapalı depolama kapasitesine çıkan Matlı Kardeşler, tesise ayrıca 50 ton/saat kapasiteli mısır kurutma makinesi, 15 bin ton çelik dik silo ve 100 ton/gün kapasiteli tam yağlı soya deposu kurarak Türkiye’nin markası haline geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.