93 öğrenci zehirlendi!

93 öğrenci zehirlendi!
Karacabey Keşlik İlköğretim Okulu’nda önceki gün yaşanan besin zehirlenmesi gündeme bomba gibi düştü.
93 öğrencinin tedavi altına alındığı olay, aileleri büyük tedirginliğe itti. Cuma günü öğle yemeğinin ardından 5 öğrencinin kusmasıyla patlak veren olay sonrası, diğer öğrencilerin de baş ağrısı ve bulantı şikayetleri, yetkilileri harekete geçirdi.
Gruplar halinde Karacabey Devlet Hastanesi’ne sevk edilen öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Hastane yetkilileri, öğrencilerin ayran, nohut ve pilav yedikten sonra zehirlendiklerini ifade ettiler.
Şikayetler üzerine 86 öğrencinin müşahade altına alındığı ve 7 kişinin de hastanede yatırıldığı kaydedildi. Hastalardan alınan dışkı kültürlerinde herhangi bir bulguya rastlanılmadığı ve dün itibariyle öğrencilerin taburcu edildiği bildirildi.
Hareketli saatler yaşayan Devlet Hastanesi, doktorundan hemşiresine, personelinden güvenliğene kadar özverili çalışmaları dikkatlerden kaçmadı. Her türlü şikayeti göz önünde bulundurmak isteyen hastane yetkilileri, Cumartesi ve Pazar de günü nöbet tuttu.
Keşlik İlköğretim Okulu’nun yemek ihtiyacını karşılayan şirkete, Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma açtığı ileri sürüldü. Hava sıcaklığının büyük artış göstermesi nedeniyle bozulmuş olabileceği ileri sürülen yemeklerde mikrop yoğunlaşması görülebileceği vurgulandı.
Keşlik İlköğretim Okulu bünyesinde; Dağesemen, Karasu, Kedikaya, Gölecik ve Doğla köylerinden toplam 212 öğrenci yer alıyor. Bu öğrencilerin 116’sının taşımalı oldukları kaydedildi.
Vatandaşlar uyarıldı!
Zehirlenmelere karşı vatandaşlara bir dizi öğütler veren Sağlık Grup Başkanı Mehmet Erdem, buz dolaplarının daha etkin kullanılmasını istedi. Açıktaki besinlere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Erdem, “Vatandaşlarımız hava sıcaklarının artmasıyla birlikte yediklerinden, giydiklerine kadar her şeye dikkat etmelidirler. Ambalajlı besinler tercih edilmelidir. Besinler bolca yıkanmalıdır. Kabuklu yiyecekler soyularak yenilmelidir. Kuyu suyundan kaçınılmalıdır. Nem miktarının artması nedeniyle vatandaşlarımız saat 11.00-16.00 arası dışarı çıkmamalı, şapka takmalı, bol ve renkli giysiler giyilmelidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.